Trending

Χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή χρήση του αντιηλιακού

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η έκθεσή μας στον ήλιο αυξάνεται με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή αντηλιακής προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικότερα κατά την ηλιοθεραπεία και την εξόρμησή μας στις παραλίες, η εφαρμογή αντηλιακού και η τακτική ανανέωσή του επιβάλλονται. 

Τα αντηλιακά που συνήθως χρησιμοποιούμε είναι κοινά για όλους τους τύπους δέρματος, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Αν το δέρμα σας είναι πολύ ανοιχτόχρωμο, καλό είναι να εφαρμόζετε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας ή αν είναι δυνατό να αποφεύγετε την πολύωρη έκθεσή σας στον ήλιο. 
Η εφαρμογή αντηλιακού πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η ποσότητα που εφαρμόζουμε πρέπει να είναι αρκετή κάθε φορά. Δεν αρκεί η εφαρμογή του στην αρχή της ημέρας για να παραμείνουμε προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκειά της. 
Σημαντικό είναι να μην ξεχάσουμε να ανανεώσουμε το αντηλιακό μας κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα, διότι το νερό μειώνει την αποτελεσματικότητα και τη δράση του. Φροντίζουμε πάντα να εφαρμόζουμε αντηλιακό σε όλη την επιφάνεια του σώματός μας και φυσικά, στο πρόσωπό μας και στα μαλλιά μας (το αντηλιακό μαλλιών θα το βρείτε σε μορφή σπρέι). 
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα ελαφρύ oil free αντηλιακό. Αν αντιμετωπίζετε δερματικές αλλεργίες ή έχετε ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα και προτιμήστε αυτά που δεν περιέχουν αρώματα ή αλκοόλ. Τα παιδικά αντηλιακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα ευαίσθητα δέρματα των ενηλίκων. 
Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που είναι ενδεδειγμένα για την ηλικία τους και να ανανεώνουν το αντηλιακό τους κάθε 1-2 ώρες. Η ευαισθησία του δέρματος των παιδιών στον ήλιο είναι αυξημένη. Τα βρέφη και τα παιδιά μέχρι ενός έτους καλό θα ήταν να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. 
Να θυμάστε ότι το αντηλιακό μας το εφαρμόζουμε περίπου 20’-30’ πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και το ανανεώνουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα. Συνιστάται να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος και να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες, καθώς μειώνεται η δράση του. Αποφύγετε να το αφήσετε στο αυτοκίνητο ή άμεσα εκτεθειμένο στον ήλιο στην παραλία και φυσικά, μην αφήνετε ανοιχτό το καπάκι του. 
Να είστε γενναιόδωροι στην εφαρμογή του αντηλιακού! Όσο μεγαλύτερη ποσότητα αντηλιακού χρησιμοποιήσουμε τόσο υψηλότερο θα είναι το επίπεδο προστασίας που επιτυγχάνουμε. 
Και τέλος, μην ξεχνάτε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας πριν από τη χρήση του και να είστε προσεκτικοί με τη διατήρησή του. 
Και καλό καλοκαίρι! 
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη