Trending

Άγρια κόντρα για τα λεφτά στη συνδρομητική τηλεόραση

"Άναψαν τα αίματα" στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης μεταξύ ΟΤΕ και Nova μετά τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ,  Ζαχαρία Πιπερίδη, ο οποίος δήλωσε στους αναλυτές να περιμένουν “τα αποτελέσματα της NOVA για να δούμε ποιος ελέγχει την αγορά». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών της Forthnet/Nova. 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του ανώτατου στελέχους του ΟΤΕ αναφέρουν  ότι “το μέγεθος μιας αγοράς το ορίζει ο τζίρος και όχι ο αριθμός των συνδρομητών”. Στην περίπτωση της συνδρομητικής τηλεόρασης, “αν μία εταιρεία καταγράφει χιλιάδες συνδρομητές επειδή τους «χαρίζει» την υπηρεσία, δεν σημαίνει ότι ελέγχει και την αγορά”.

Το ζήτημα για τον ΟΤΕ είναι πως δεν γνωστοποιεί τα στοιχεία από τη δραστηριότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μετά όμως από τη δημοσίευση  στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” των  υπουργικών αποφάσεων για τα ετήσια οικονομικά ανταλλάγματα για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, έγιναν οι σχετικοί υπολογισμοί. Ο ΟΤΕ το 2013 με  255.000 συνδρομητές εκτιμάται πως είχε έσοδα μόλις 25,8 εκατ.  ευρώ, ενώ η Nova με 452.000 συνδρομητές είχε έσοδα ύψους 156,4 εκατ. ευρώ.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη