Trending

Καθυστερήσεις στις πληρωμές δημοσίων υπαλλήλων - ζητήθηκαν οι αδιάθετες δαπάνες των πρεσβειών

Στην αναζήτηση ρευστού έχει επιδοθεί η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Με έγγραφο που απέστειλε στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες.


Όπως αναφέρει το Βήμα, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια). 
Κατά τις πληροφορίες, πρόκειται για ποσά τα οποία μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο υπουργείο Εξωτερικών και όχι στις ΔΟΥ.

Η Κυβέρνηση διαμηνύει ότι αυτό ήταν πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια ενώ διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ουδέποτε έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Και μέσα στην αναστάτωση καθυστέρησαν και οι πληρωμές μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την Κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη στη ΔΙΑΣ. Με παρέμβαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα προς την ΔΙΑΣ σήμερα το βράδυ, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη