Trending

Πως να βρείτε χρήματα άμεσα για την επιχειρηματική σας ιδέα

Στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε η χρηματοδότηση μιας επιχειρηματικής ιδέας γίνεται όλο και δυσκολότερη καθώς οι κάνουλες από τις τράπεζες έχουν στερέψει και πολλές φορές η χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια δεν είναι εφικτή.

Σε αυτό το σημείο είναι που έρχεται η εξαιρετικά πετυχημένη λύση του crowdfunding, της χρηματοδότησης δηλαδή από το πλήθος. Στην περίπτωση του crowdfunding, το πλήθος (crowd) ενημερώνεται για την ιδέα από το διαδίκτυο και αποφασίζει να συμβάλλει στην υλοποίησή της με όποιο ποσό θεωρεί ο καθένας ότι μπορεί. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι, όπως η Stel-Net, μπορούν να παρέχουν σημαντική βοήθεια στην επιτυχία μιας καμπάνιας crowdfunding.

Το crowdfunding εξελίσσεται διαχρονικά με γρήγορους ρυθμούς καθώς μετά το αρχικό rewards-based crowdfunding (μέσω δημοφιλών πλατφορμών όπως τα KickStarter, IndieGoGo, κλπ.) αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και το equity based crowdfunding. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ το νομικό πλαίσιο του equity based crowdfunding (συμμετοχή στο κεφάλαιο της επιχείρησης) βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο παρόλο που κάποιες επιχειρήσεις και νεοσύστατες startups έχουν στραφεί σε αυτή τη λύση μέσω πλατφορμών του εξωτερικού. Αντιπαρέρχοντας την έλλειψη ειδικής νομοθετικής πρόβλεψης, κάποιες πλατφόρμες στην Ελλάδα ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους. Και το crowdfunding συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία...

Stella Livaniou is a crowdfunding expert and founder of Stel-Net. Follow Stella on LinkedIn and Twitter. email: info@stel-net.com
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη