ΤΕΛ. ΝΕΑ
3 Ιουνίου 2015

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Yves Saint Laurent

Την προβολή της νέας διαφήμισης του Yves Saint Laurent στην Αγγλία απαγόρευσαν οι Αρχές με την αιτιολογία της "ανεύθυνης" και της προβολής ενός μη υγιούς προτύπου γυναικείας ομορφιάς.

Η χρήση από τον οίκο μόδας μίας ασπρόμαυρης φωτογραφίας ενός σκελετωμένου μοντέλου που ποζάρει ξαπλωμένο στο πάτωμα θεωρήθηκε «ανεύθυνη» από έναν αναγνώστη του περιοδικού Elle, όπου εμφανιζόταν η διαφήμιση.

Ο ίδιος αναγνώστης προέβη σε καταγγελία της διαφήμισης στην ASA, την Αρχή για τον καθορισμό προτύπων στον χώρο της διαφήμισης και η υπηρεσία συμφώνησε ότι το μοντέλο δείχνει υπερβολικά αδύνατο, με τα οστά του θωρακικού κλωβού να προεξέχουν κάτω από το δέρμα του και τον μηρό να έχει περίπου το ίδιο πάχος με τη γάμπα.

Όπως ανακοίνωσε η ASA, ο φωτισμός της φωτογράφησης και η πόζα προέβαλλαν αυτά τα χαρακτηριστικά της κοπέλας και, επομένως, «η υπηρεσία θεώρησε ότι το μοντέλο είχε μία ανθυγιεινή εμφάνιση και αποφάσισε να χαρακτηρίσει την εν λόγω διαφήμιση ανεύθυνη, απαγορεύοντας τη δημοσίευσή της με αυτή τη μορφή». 
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα