Trending

Παραχωρείται το Ελληνικό για διαχείριση απορριμάτων

Έκταση 12 στρεμμάτων από τις παλιές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στο Ελληνικό παραχωρούνται για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων».

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάνταη, για το  αίτημα των δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Πρόκειται όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για έναν χώρο απολύτως απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω δήμων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης σχολιάζοντας τα όσα είπε η κα Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για δήλωση «απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε».

«Ο νέος ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους. Παρόλο που το υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις», τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, από κοινού με την παραλιακή έκταση του Αγιου Κοσμά, βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτη (Lamda Development του ομίλου Λάτση), η οποία έχει προς το παρόν «παγώσει» εν αναμονή πολιτικής απόφασης για την τύχη του διαγωνισμού.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη