Trending

Ανοίγουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου όλες οι τράπεζες και παντού θα είναι ανοιχτές σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. 
Μέχρι την Παρασκευή οι υπηρεσίες που θα παρέχουν οι τράπεζες θα είναι ίδιες και θα διευρυνθούν από Δευτέρα, εξήγησε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.
Από τη Δευτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας θα μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες, δεσμεύθηκε ο κ. Μάρδας για να γνωστοποιήσει πως δεν αλλάζει το ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ. 
Αν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 
Όπως σημείωσε, οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν επιταγές και τα χρήματα να πιστώνονται στον λογαριασμό τους.
Για όσες επιταγές έχουν λήξει, η Δευτέρα θα είναι η πρώτη μέρα, πρόσθεσε. 
Δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων, μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους στο εξωτερικό, αλλά όχι να πάρουν χρήματα. 
Είναι μία σκέψη και όχι απόφαση αν κάποιος δεν βγάλει λεφτά για πέντε μέρες, να μπορεί να πάρει 300 ευρώ (5 Χ 60 ευρώ) μετά, σημείωσε ο κ. Μάρδας.
Εμείς πάντα προσπαθούμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας κανονικά και αυτό θα ισχύει και για τους μισθούς και τις συντάξεις, ανέφερε στη συνέχεια, για να προσθέσει πως "Συζητάμε το ενδεχόμενο να παίρνουν μεγαλύτερα ποσά οι συνταξιούχοι, όπως κάνουμε και με τα σωρευτικά 60άρια.
Οι συνταξιούχοι θα παίρνουν πάλι τα 120 ευρώ, αλλά ανοίγουν τα ταμεία, οπότε η ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη". 
Στις 22 Ιουλίου περνάει μία οδηγία για την εγγύηση των καταθέσεων και γίνεται και νόμος του κράτους, ανέφερε, για να διαμηνύσει πως με αυτή την οδηγία είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, κατέληξε ο κ. Μάρδας.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη