Trending

Η Eurobank εξαγοράζει την Alpha Bank στη Βουλγαρία

Στην εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία θα προχωρήσει η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της Postbank, έναντι συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ. 
Τα διοικητικά συμβούλια των δυο τραπεζών θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. 
Μετά την εξαγορά, η Postbank, θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, θα αυξήσει το δίκτυο της κατά 80 καταστήματα, στα 260 συνολικά.
Η Eurobank θα καταστεί η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς. 
Η εξαγορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Ελλάδας που απορρέουν από το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, για την αναδιάρθρωση των θέσεών τους στις αγορές των Βαλκανίων.
Η αναδιάρθρωση αποτελούσε απαίτηση της DGCom, της ευρωπαϊκής επιτροπής Ανταγωνισμού, από το 2013. 
Οι δραστηριότητες της Alpha Bank στη Βουλγαρία έχουν τη μορφή καταστημάτων, και λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες έχασαν μέσα σε μια μέρα τα ελληνικά υποκαταστήματα τους, αποφασίστηκε η θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία να εξαγοράσει τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στη χώρα. 
Οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, δεδομένου του ότι είναι αυτόνομες νομικές οντότητες και έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, μόνο εάν κριθούν κεφαλαιακά ανεπαρκείς οι τοπικές αρχές, οι τοπικές Κεντρικές Τράπεζες, μπορούν να τις υποχρεώσουν να πουληθούν σε άλλη τράπεζα. 
Τα υποκαταστήματα λειτουργούν κάτω από το ίδιο νομικό καθεστώς που λειτουργούν και τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα. 
Η απόφαση της Eurobank να εξαγοράσει τα υποκαταστήματα της Alpha Bank, σε αυτή τη φάση περιορίζονται μόνο στη Βουλγαρία, και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τη Ρουμανία και την Κύπρο, όπου η Alpha Bank έχει μεγάλη δραστηριότητα.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη