Trending

Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - ποιοί αναλαμβάνουν

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 19:30.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη.
Εκτός κυβέρνησης θα είναι σίγουρα τα επιφανή στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.
Γρίφος είναι ο διάδοχος του κ. Στρατούλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τη θέση στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και Σάββας Ρομπόλης, αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί Γιάννης Κουζής (καθηγητής) και Δημήτρης Μπούρλος (εργατολόγος).
Στο πλαίσιο αναζήτησης... «αριστερόστροφων» στελεχών είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ο Γιάννης Αμανατίδης, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, αλλά ψήφισε Ναι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά και η πιο νέα σε ηλικία βουλευτής, η 27 Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, που επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος.
Για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και καταψήφισε τη συμφωνία, προορίζεται ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Γκότσης, την αξιοποίηση του οποίου επιθυμεί το Μαξίμου.
Η τοποθέτηση του Γιώργου Βαρεμένου στη θέση του Κώστα Ήσυχου στο υπουργείο Άμυνας μάλλον έχει κλειδώσει.
Σίγουρος για αξιοποίηση πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωβουλή, προκειμένου να αναλάβει κάποιο κρίσιμο υπουργείο.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη