Trending

Αγωνία από τους εργαζόμενους για την τύχη των Carrefour

Σε δύσκολο κλοιό έχει βρεθεί ο Όμιλος Carrefour ιδιαίτερα μετά την επιβολή των capital controls. 

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Carrefour Αθηνών και άλλων πόλεων εκφράζουν εδώ και μήνες την αγωνία τους καθώς ο Όμιλος εμφανίζεται αποφασισμένος να κλείσει αρκετά καταστήματα σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα σε Πάτρα και Πρέβεζα η διοίκηση των Carrefour προχωρά σε ατομικές συμβάσεις, μειώσεις στους μισθούς τους και όπως καταγγέλλεται σε απολύσεις και «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, ενώ κλείνουν και καταστήματα. Παράλληλα εμφανίζονται μεγάλες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα στα super markets της αλυσίδας, με αποτέλεσμα πολλά ράφια να παραμένουν άδεια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων να τοποθετούν τα προϊόντα πιό αραιά για να καλύπτουν τα κενά.

H Εταιρεία ετοιμάζεται να κλείσει περίπου 17 Καταστήματα σε όλη τη xώρα και να οδηγήσει στην ανεργία περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι του Μαρινόπουλος-Carrefour έπρεπε να πληρώσουν έως την Τετάρτη 30η Σεπτεμβρίου το ποσό των 12 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές τους.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που έχουν επιβληθεί τα Capital Controls έχει δώσει συνεχόμενες παρατάσεις όσον αφορά την αναγγελία στον Τειρεσία των σφραγισμένων επιταγών.
Η νέα ηγεσία του ομίλου Μαρινόπουλος υπό τον manager Γιώργο Βογιατζάκη αλλά και τον Δημήτρη Μαρινόπουλο (υιός του Λεωνίδα Μαρινόπουλου) ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερο ευνοϊκή χρηματοδότηση για τον όμιλο κατάφερε να εξασφαλίσει προσωπικό δάνειο και όχι εταιρικό, αφού δόθηκαν εγγυήσεις από τον μεγαλομέτοχο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος δεσμεύθηκε σε συγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή έξοδος του Ομίλου από την κρίση. Για ποιο λόγο όμως η Μαρινόπουλος ΑΕ δεν κατάφερε να λάβει εταιρικό δάνειο; 
Αξίζει να σημειωθεί πως  ο Όμιλος δεν έχει δημοσιεύσει ετήσιους ισολογισμούς των ετών 2012-2013 και 2014. Η μη δημοσίευση ισολογισμού αποτελεί παράβαση και ισοδυναμεί με μικρό χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θεωρείται αμελητέο.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη