ΤΕΛ. ΝΕΑ
5 Δεκεμβρίου 2015

Οι απίστευτες αμοιβές μεγαλοστελεχών Ελληνικών τραπεζών

Και ενώ η κρίση καλά κρατεί και οι Ελληνικές τράπεζες δίνουν τη δική τους μάχη, το φως της δημοσιότητας βλέπουν άρθρα σχετικά με τις αμοιβές που καταβάλουν οι τράπεζες στα μεγαλοστελέχη τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των τραπεζών ,έχρι και το τέλος του 2014.υπήρχαν μισθοί οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank. 
Όπως ανακοινώθηκε, καταβλήθηκαν μισθοί σε περίπου τριάντα ανώτερα και ανώτατα στελέχη ύψους  άνω των 20 εκατομμυρίων  ευρώ. Κι όλα αυτά παρότι υπάρχει ως πλαφόν η αμοιβή ​του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος - ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρω το μήνα
Στην κούρσα των αμοιβών ως πιο «καλοπληρώτρια» παρουσιάζεται  η Εθνική, καθώς η τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ. ευρώ. 
Η πιο «χαμηλόμισθη» αναδεικνύεται η διοίκηση της Πειραιώς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία.. 
που δημοσιοποίησε η ίδια η τράπεζα. Το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ. ευρώ μεικτά.
Αμέσως λίγοτερο συντηρητική ήταν η Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ. ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης.
Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρω για τα κινητά τους τηλέφωνα. Σαφώς πιο γενναιόδωρη ήταν στις αμοιβές της διοίκησης η Εurobank, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ. ευρώ και άλλα 714.000 ευρώ για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα