Trending

Απεβίωσε μία μεγάλη κυρία των Αθηνών

Μια μεγάλη κυρία των Αθηνών, μία grande dame δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε, η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή άφησε την τελευταία της πνοή, τη Δευτέρα που μας πέρασε.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στο οποίο βρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Παύλος Ιωαννίδης του Ιδρύματος Ωνάση, η Ναταλία Αβέρωφ, ο Πάνος Μαρινόπουλος, η Όλγα Τρέμη, και η Άννα Νταλάρα.

Οι γιοι της Αριστείδης και Πέτρος Εμπειρίκος, αλλά και τα εγγόνια της ήταν βαθιά συγκινημένοι. 

Ποια ήταν όμως η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή;

Η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή έζησε μια ζωή σαν παραμύθι. Αριστοκράτισσα και στην καταγωγή και στην ψυχή ήταν από τις μεγάλες κυρίες της Αθήνας που ξεχώρισαν. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία - Μαγιόρκα Γουλανδρή. Γεννήθηκε στην Άνδρο και ήταν το έκτο παιδί -και μοναδικό κορίτσι- του Πέτρου Γουλανδρή, δημιουργού των εταιρειών Ηνωμένη Ναυτιλιακή και Εμπορική Εταιρεία της Ελλάδος και της Global Trading and Shipping Company.

Το 1957, η Ντόντα παντρεύτηκε τον γόνο της εφοπλιστικής δυναστείας Εμπειρίκου, Γιώργο Εμπειρίκο και έμειναν μαζί στη Νέα Υόρκη. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά και (μετέπειτα) τέσσερα εγγόνια. Οι δυο τους, όμως, αποφάσισαν να χωρίσουν και το διαζύγιό τους έγινε ήρεμα και αθόρυβα.

Η Ντόντα όμως, ερωτεύεται ξανά και παντρεύεται τον καρδιολόγο και προσωπικό γιατρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή Ευτύχιο Βορίδη (θείο του βουλευτή Μάκη Βορίδη). Ο Ευτύχιος Βορίδης ήταν στο πλευρό της για 40 χρόνια.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη