ΤΕΛ. ΝΕΑ
18 Δεκεμβρίου 2015

Συνέχεια παραιτήσεων-θρίλερ στον ΑΝΤ1

Μόλις χθες γράφαμε για την παραίτηση-έκπληξη του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Βασίλη Πελέκη, ο οποίος επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους.

Φαίνεται όμως ότι πίσω από αυτή την παραίτηση - η οποία δεν ήταν η μόνη - υπάρχει αρκετό παρασκήνιο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεουν οι Zoornalistas, κάποιοι είπαν πως ο Πελέκης παραιτήθηκε καθώς δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης σε ένα κανάλι του οποίου το ειδησεογραφικό τμημα έχει αποδεκατιστεί μετά τις μαζικές απολύσεις των τελευταίων μηνών.


Όπως διέρρευσε, η παραίτηση Πελέκη έγινε δεκτή και σύμφωνα με το enimerosi24 συνδέεται με την μεταφορά αρχειακού υλικού από τον ΑΝΤ1 στο κανάλι «Ε» χωρίς την άδεια της διοίκησης και της ιδιοκτησίας του σταθμού.

Μάλιστα μαζί με τον Πελέκη, έχουν υποβάλει εδώ και λίγες εβδομάδες τις παραιτήσεις τους, που έγιναν δεκτές, ο υπεύθυνος παραγωγής Κώστας Θωμάκος, καθώς και ο υπεύθυνος στο desk των ειδήσεων Νίκος Μερτζάνης. Και τα τρία στελέχη του ΑΝΤ1 ανέλαβαν την ευθύνη, χωρίς να είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το περιστατικό.

O Θοδωρής Κυριακού έχει διατάξει εσωτερική έρευνα, προκειμένου να βρεθεί ο υπεύθυνος της παράνομης μεταφοράς του αρχειακού υλικού στο ανταγωνιστικό κανάλι όπου κατέφυγαν αρκετοί από τους απολυθέντες του ΑΝΤ1.