ΤΕΛ. ΝΕΑ
7 Δεκεμβρίου 2015

Νέο Fund για startups με συμμετοχή γνωστών ονομάτων της αγοράς

3 γνωστά ονόματα της αγοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την VF advisors η οποία αποτελεί τον προνομιακό σύμβουλο του VentureFriends (VF) fund, ενός νέου venture capital fund που θα είναι ένας θετικός καταλύτης στην εξέλιξη του startup οικοσυστήματος στην Ελλάδα..

Πρόκειται για τους Απόστολο Αποστολάκη, γνωστό  ως συνιδρυτή αρχικά στο e-shop.gr και πιο πρόσφατα στο e-food.gr και doctoranytime.gr. Τον Γιώργο Δημόπουλο γνωστό από την παρουσία ως angel investor μιας και επίσης ήταν από τους πρώτους angel investors στο Taxibeat. Ο Γιώργος όπως και ο Απόστολος σπούδασε στην Νέα Υόρκη στο Columbia Business School και δούλεψε αρκετά χρόνια στο Λονδίνο στη Merrill Lynch αποκτώντας εμπειρία και επαφές με το χώρο του finance.
Μαζί τους και ο Στέφανος Κατσίμπας ο οποίος έχει εμπλακεί και βοηθήσει αρκετά b2c startups και μέχρι πρόσφατα ήταν και marketing manager στο e-table.gr. 

Η VF advisors θα είναι μια εταιρεία που αφενός θα συμβουλεύει το VentureFriends fund για τις επενδύσεις του σε Έλληνες founders τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και αφετέρου θα υποστηρίζει τους startupers αυτoύς τόσο στη βάση εμπειρίας όσο και στη βάση επαφών και συνεργειών με άλλα startups στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Tο VF fund, όπως επισημαίνει ο Απόστολος Αποστολάκης, « θα επενδύει σε ομάδες που έχουν ήδη ένα προϊόν στο χώρο της τεχνολογίας με έμφαση στο χώρο των e-marketplaces, SAAS και e-commerce και έχουν τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν εταιρείες ηγέτες και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας. Το VF Θα μπορεί να εμπλέκεται από την αρχή ενός startup, όταν θα υπάρχει μόνο προϊόν και ελάχιστα έσοδα, μέχρι και στο στάδιο στάδιο ανάπτυξης όπου το startup θα έχει σημαντικά έσοδα».
Πηγή