Trending

Άνω-κάτω η κατάσταση σε δημοφιλές κανάλι

Άνω-κάτω η κατάσταση στο δημοφιλές κανάλι του Φαλήρου, ΣΚΑΪ. 

Σε νέα φάση εισέρχεται ο ΣΚΑΪ μετά την επιστροφή του Χρήστου Παναγόπουλου στον Παναθηναϊκό, στη θέση του αντιπροέδρου. Αν και προς το παρόν αποκλείουν οποιαδήποτε εμπλοκή του με τον ΣΚΑΪ, υπάρχει η ανησυχία πως μπορεί να πάρει και πάλι το τιμόνι του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι συμμαχίες στον όμιλο του Νέου Φαλήρου είναι σύνθετες και εξαρτώνται από την πρόσβαση στον Αριστείδη Αλαφούζο και στους γιους του, Θέμη και Γιάννη. Και πάντα όλοι έχουν στο μυαλό τους την επόμενη ημέρα. Ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στην «Καθημερινή» εξαιτίας της εξαιρετικά κακής σχέσης του με τον διευθυντή της, Αλέξη Παπαχελά, τον οποίο θεωρούσε βασικό του αντίπαλο όταν είχε επανέλθει στο Νέο Φάληρο το 2009, μετά την παρένθεση της ΕΡΤ. Στην «Καθημερινή» ήταν διευθυντής σύνταξης το 2004 και είχε τους δικούς του συνεργάτες στην εφημερίδα όταν ήταν διευθυντής ο Αντώνης Καρακούσης, οι οποίοι κόπηκαν στη διαδρομή. Επί Χρ. Παναγόπουλου στον ΣΚΑΪ, ο Αλ. Παπαχελάς ήταν ο άνθρωπος που διαφωνούσε με τις αποφάσεις του και διατύπωνε την άποψή του στον Γιάννη Αλαφούζο.

Εκτός από τη συνεργασία του με την Αθηνά Μπαλωμένου, νομική σύμβουλο του Παναθηναϊκού, η οποία έχει καθημερινή επαφή με τον Γ. Αλαφούζο, ο Χρήστος Παναγόπουλος έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ. Ο τελευταίος άλλωστε ήταν εκείνος που πίεσε ώστε ο Χρ. Παναγόπουλος να εργάζεται στην Digea, διατηρώντας παράλληλα τη δουλειά του σε εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη. Υπάρχει και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο οικονομικός αναλυτής του ΣΚΑΪ, και επί χρόνια τραπεζικός υπάλληλος, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε απόσταση από τον Γ. Αλαφούζο. Είναι από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Χρήστο Παναγόπουλο όταν ήταν στον ΣΚΑΪ, φροντίζοντας πάντοτε για τη δική του αυτοτέλεια.

Μέσα σε όλα αυτά, βέβαια, οι… ουκ ολίγοι άσπονδοι φίλοι του Παναγόπουλου στον ΣΚΑΪ δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους για το ότι το comeback του τελευταίου στο πλευρό του Αλαφούζου (ανεξαρτήτως πόστου) κάθε άλλο παρά κάνει καλό στο προφίλ του καναλάρχη, το οποίο φθείρεται συνεχώς αυτή τη χρονική περίοδο υπό το βάρος των εξελίξεων τόσο με τους χειρισμούς του στον ΠΑΟ όσο και στο οικονομικό και δικαστικό μέτωπο. Βλέπετε, το βεβαρημένο παρελθόν του άλλοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (η θητεία του οποίου έχει, ως γνωστόν, ουκ ολίγα μελανά σημεία) δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη