Trending

Πρόβλημα στη Folli-Follie: Εξαφάνιση-Μυστήριο του Κινέζου Επενδυτή

Σε επιχειρησιακό εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση για την Folli-Follie καθώς λόγω των τελευταίων εξελίξεων η μετοχή της σήμερα δέχθηκε μεγάλη πίεση (-6%).

Αιτία η εξαφάνιση – θρίλερ του Guo Guangchang, δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της Fosun International. 

Ο κινεζικός κολοσσός αποτελεί έναν από τους βασικότερους συνεργάτες της FF στην Ασία. Από τον Μάιο του 2011 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ελληνικού ομίλου, με ποσοστό 13,85%.

Τα ίχνη του Guangchang αγνοούνται από την Πέμπτη όπως αποκάλυψε το περιοδικό Caixin, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατηγορείται για διαφθορά και ενδεχομένως να έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές  αρχές.

Η διαπραγμάτευση της  μετοχής της Fosun έχει ανασταλεί και τα εταιρικά της ομόλογα δέχονται ισχυρές πιέσεις.  Οι εταιρείες που συνδέονται με την Fosun έχασαν τουλάχιστον 2,9 δισ. δολάρια σε αξία, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τα ομόλογα, 400 εκατ. δολ. , με επιτόκιο 6,875%, εκτινάχθηκαν στα 92,87 σεντς, μετά την είδηση, από τα 16,1 σεντς.

Σημειώνεται ότι ο κινέζικος κολοσσός έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, και το όνομά της έχει ακουστεί για την απόκτηση του Hilton Αθηνών αλλά και για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου.
Νεότερη Παλαιότερη