Trending

Σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του Τύπου

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στο χώρο του Τύπου μετά την απόφαση του Θ.Αλαφούζου να αποχωρήσει από το Πρακτορείο Διανομής Τύπου "Ευρώπη".

Όπως αναφέρουν οι zoornalistas, ο Θ.Αλαφούζος απέστειλε εξώδικο, με το οποίο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την ακολουθούμενη στρατηγική από το μάνατζμεντ της εν λόγω επιχείρησης.
Επειδή πίσω από κάθε κίνηση κρύβονται διάφορα, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Θ. Αλαφούζο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του έχει να κάνει με το "σπορ" των πρόσθετων κυκλοφοριών.
Συγκεκριμένα, και με βάση τα στοιχεία των ισολογισμών, τα έσοδα στο εννεάμηνο φαίνεται να έχουν τεράστια απόκλιση σε σχέση με τις κυκλοφορίες που δημοσιοποιούνται...
Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια το τελευταίο διάστημα να παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των κυκλοφοριών από την πλευρά του "Ευρώπη" προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις.
Αυτός φαίνεται να ήταν και ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τον κ. Αλαφούζο στην απόφαση.. 
να αποχωρήσει, ενεργοποιώντας τη ρήτρα που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με το πρακτορείο διανομής.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο εκδότης της "Καθημερινής" το απόγευμα της Πέμπτης απέστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση του "Ευρώπη", δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και επισήμως τέλος στη συνεργασία του με τον Φώτη Μπόμπολα.
Η φυγή Αλαφούζου εκ των πραγμάτων αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της διανομής, αφού έρχεται να ενισχύσει εκ νέου το ρόλο του πρακτορείου "Αργος" του Σταύρου Ψυχάρη. Και το αναφέρουμε αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, το αφεντικό του Φαλήρου ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τη διοίκηση του "Αργους". Όσοι γνωρίζουν την πιάτσα εκτιμούν ότι η μετακίνηση της "Καθημερινής" εκ των πραγμάτων θα παρασύρει και άλλους πελάτες, οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με τον Θ. Αλαφούζο και διανέμονται από το "Ευρώπη".
Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και η δικαστική διαμάχη που θα ακολουθήσει την έξοδο Αλαφούζου. Και το αναφέρουμε αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν περισσότερο από βέβαιο ότι ο εκδότης της "Καθημερινής" θα ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στο "Ευρώπη".          
Νεότερη Παλαιότερη