ΤΕΛ. ΝΕΑ
5 Ιανουαρίου 2016

Η "κρυφή" υποστήριξη του Απ. Τζιτζικώστα

Η μάχη των δύο υποψηφίων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κορυφώνεται καθώς την Κυριακή 10 Ιανουαρίου διεξάγεται ο β' γύρος των εκλογών.


Όπως είναι αναμενόμενο τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και στους δύο συνυποψήφιούς τους που δεν προκρίθηκαν στον β' γύρο και στη στάση που θα κρατήσουν.

Και ναι μεν ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ανοιχτά από την πρώτη ημέρα για στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτρέποντας τους οπαδούς του να τον ψηφίσουν, η στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα παρέμενε μυστήριο.

Σήμερα λοιπόν ο Απ. Τζιτζικώστας άνοιξε τα χαρτιά του (τρόπος του λέγειν) δηλώνοντας ότι οι υποστηρικτές του "θα αποφασίσουν, με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται." Παρόλα αυτά η υπόλοιπη ομιλία και τοποθέτησή του φαίνεται ότι "κλείνουν το μάτι" στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η ορολογία που χρησιμοποίησε, απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους της Κυριακής, κουμπώνει απόλυτα με τη στρατηγική και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρει το Capital, έκανε λόγο για την ανάγκη ανανέωσης της παράταξης και για μία Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της και αξιοκρατική στα όργανά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
"Θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 φίλους της παράταξής μας, που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η παρουσία τους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας. Τους καλώ και τώρα να συμμετέχουν στις εκλογές του δεύτερου γύρου, την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, που πίστεψαν και στήριξαν όσα ανέδειξα για την παράταξή μας με την υποψηφιότητά μου. Για μία Νέα Δημοκρατία, με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της. Αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μία Νέα Δημοκρατία, μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές και στη σταθερή μου θέση ότι δύναμη της παράταξης αυτής είναι ο κόσμος της και ότι οι Νεοδημοκράτες δε χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν, με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα, σημείωσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να μάχεται για τη νέα ημέρα του κόμματος. "Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και για να καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία”, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.