Trending

Ζητήθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου μεγάλης Τράπεζας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμου Θωμόπουλου.

Ρεπορτάζ του BankingNews αναφέρει ότι "όλα ξεκίνησαν πριν την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Πειραιώς. 

Σημειώνεται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι χρέη μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου να αναλάβει ο κ. Σπυρίδων Παπασπύρου, που σήμερα διατελεί αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η διοίκηση Θωμόπουλου είχε προκαλέσει ένταση στο εσωτερικό της τράπεζας.

Ακολούθησε η ανακεφαλαιοποίηση όπου ο Θωμόπουλος απέτυχε να ανακεφαλαιοποιήσει την Πειραιώς και χρειάστηκε η καθοριστική - καταλυτική παρέμβαση του Μιχάλη Σάλλα του προέδρου του ομίλου Πειραιώς και άλλων στελεχών ώστε να συγκεντρωθούν από την ελληνική αγορά 500 εκατ και έτσι να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου. 
Εν συνεχεία οι λανθασμένοι χειρισμοί Θωμόπουλου προκάλεσαν ένταση στο εσωτερικό και επιδείνωσαν δραματικά τις σχέσεις Σάλλα και Θωμόπουλου.
Όλο αυτό το σκηνικό όμως μεταφέρθηκε και στο ΤΧΣ και κυρίως στον SSM και στον ESM που γνώριζαν τα εσωτερικά διοικητικά τεκταινόμενα. 
Έφθασαν αναφορές ότι ο Θωμόπουλος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της τράπεζας Πειραιώς και προφανώς για το θέμα αυτό είχε ενημερωθεί και η κυβέρνηση. 
Το ΤΧΣ με βάση πηγές έχει ζητήσει την παραίτηση Θωμόπουλου εντός 24 ωρών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει μεγάλη ένταση μεταξύ Πειραιώς και MIG με υπαιτιότητα Θωμόπουλου.
Συμπερασματικά το ΤΧΣ ζήτησε την παραίτηση Θωμόπουλου από την διοίκηση της Πειραιώς. 
Στο εσωτερικό της Πειραιώς όλο αυτό το διάστημα υπήρχε αναβρασμός και έπρεπε να λήξει όλο αυτό το σκηνικό που αποτελούσε τροχοπέδη. "

Νεότερη Παλαιότερη