Trending

Οι δηλώσεις-έκπληξη Β.Λεβέντη "Υπό παραίτηση η κυβέρνηση Τσίπρα"

Διάσημες πλέον στο διαδίκτυο οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων το πρωί στο MEGA.

H κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση λόγω των δυσκολιών να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, δήλωσε ο Β. Λεβέντης.

"Εγώ συνιστώ στους αγρότες να γυρίσουν στα σπίτια τους έως ότου δούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα με την κυβέρνηση γιατί θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση. Αν πάει την ψηφοφορία στην Βουλή δεν θα πιάσει το 153, ούτε καν το 150. Επομένως, γι' αυτό και δεν την πάει, είχε πει ότι από 10 Ιανουαρίου θα εισαχθεί το νομοσχέδιο, κοντεύει 10 Φεβρουαρίου, θα πάει και 10 Μαρτίου, δεν θα το εισάγει. Και αυτό θα αποβαίνει εις βάρος της αξιολόγησης", σημείωσε.

Προκρίνει μάλιστα ο ίδιος -όπως τονίζει και σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα- την οικουμενική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι οι εκλογές δεν θα ωφελήσουν την Ελλάδα.

"Εγώ ελπίζω όμως ότι θα είναι σώφρων ο Τσίπρας. Γιατί θα τιμωρηθεί όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τέταρτη φορά. Η εισήγηση μου για οικουμενική προκύπτει από την άποψή μου ότι θα δείξει σωφροσύνη ο Τσίπρας και θα παραδώσει την εξουσία, την οποία ασκεί παρανόμως αφού είπε ψέματα πριν τις εκλογές, ούτε οι βουλευτές του δεν ήξεραν τον Σεπτέμβριο τι επρόκειτο να γίνει", είπε.

Σημείωσε ότι σε μια οικουμενική κυβέρνηση "μπορεί να στήριζα, να έδινα ψήφο εμπιστοσύνης εάν έβλεπα ένα σχέδιο" ενώ διευκρίνισε πως πριν την οικουμενική χρειάζεται κατάστρωση ενός σχεδίου δράσης.

Και συνέχισε: "Αν πάμε σε εκλογές τι θα κερδίσουμε; Θα βγει κανένα κόμμα αυτοδύναμο; Το πολύ πολύ να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και να είναι η ΝΔ. Η ΝΔ δεν θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ακριβώς τα ίδια; Θα κάψει το χαρτί του ο Μητσοτάκης αμέσως και θα έχει καθυστερήσει και η αξιολόγηση και πάμε για Grexit".

Συμπλήρωσε ότι ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί από τους Ευρωπαίους να ψηφίσει το ασφαλιστικό και πως εάν δεν το πράξει θα διχοτομηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Μπορεί και ο Μητσοτάκης να έχει θερμοκέφαλους στο περιβάλλον του που του προτείνουν συγκρούσεις και πρωθυπουργίες αλλά θα δείξει και αυτός σωφροσύνη. Θα πάει στο ΕΛΚ σε λίγες μέρες, θα του ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ψηφίσει το ασφαλιστικό και να δω μετά τι θα κάνει. Εάν δεν το κάνει κινδυνεύει με αποβολή και αν δεν το κάνει κινδυνεύει και η ΝΔ να κοπεί στα δυο", υπογράμμισε.

Για την οικουμενική κυβέρνηση που προκρίνει ως λύση επισήμανε ότι θέλει "να έχει πρωθυπουργό Ευρωπαίο που να μην κάνει αγγαρεία όπως κάνει ο Σπίρτζης. Και στην κυβέρνηση Παπαδήμου εάν δεν είχαν βάλει Άδωνι, Βορίδη, Πάγκαλο, Βενιζέλο και όλους αυτούς και τον είχαν αφήσει να διαλέξει 20 τεχνοκράτες η χώρα θα είχε ήδη σωθεί και αν ο Σαμαράς δεν επέμενε για γρήγορες εκλογές".

"Η χώρα πέφτει μπροστά μας νεκρή αυτή τη στιγμή και κινδυνεύει να φύγει από το ευρώ. Την υπογραφή του Τσίπρα στις 12 Ιουλίου στέλνουμε στα κεφάλια των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών ως κόπανο. Η υπογραφή εκείνη μεταφράζεται σε αντικοινωνικό κόστος", πρόσθεσε.
newmoney.gr
Νεότερη Παλαιότερη