Trending

Αποχωρεί ο Ε.Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει πως θα αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση.

«Κουρασμένος» δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και σε αυτή την κούραση αποδίδει τα ξεσπάσματα του, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που σε ορισμένες ακούστηκαν σε όλο το Hilton. Ξεκαθαρίζει ότι θέμα αφορολογήτου στα 8.200 ευρώ, που ζητούν οι δανειστές, είναι αιτία άμεσης παραίτησης του και προσθέτει πως ούτως ή άλλως θα αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, έχει ενημερώσει σχετικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό γι' αυτή του την επιθυμία).

Οι δανειστές από την άλλη πλευρά, δεν επιθυμούν, σε καμία περίπτωση, αποχώρηση Τσακαλώτου. Ίσως επειδή, μετά την εμπειρία Βαρουφάκη, τον θεωρούν... όαση, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δεχθούν και τους όρους του. Κατά συνέπεια, θα είναι μια δύσκολη συνύπαρξη, για όσο καιρό διαρκέσει στο ορατό μέλλον.
Γεγονός αποτελεί πάντως ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και κυρίως το αποτέλεσμα της κινδυνεύει να τσαλακώσει άσχημα το πολιτικό προφίλ του κ. Τσακαλώτου, που ως άτυπος επικεφαλής της ομάδας των «53» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μόνο κακό θα του κάνει για το μέλλον του. Γι αυτό και – όπως λέγεται – σπεύδει να ανακοινώσει από τώρα την αποχώρηση του, κοιτάζοντας στην επόμενη μέρα, όποια και αν είναι αυτή.

Τέλος, μια και ο λόγος στον Γιάννη Βαρουφάκη, να σας πούμε ότι πρόσφατα (όπως διαβάσαμε στα «ΝΕΑ») έτυχε να συνταξιδεύει στο ίδιο αεροπλάνο με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στη τρόικα, Ντέλια Βελκουλέσκου. Η πτήση ήταν της Aegean, για το Μονάχο και κατά τη διάρκεια της δεν αντάλλαξαν ούτε ...ματιά, αν και καθίσαν σχεδόν δίπλα – δίπλα!
voria.gr
Νεότερη Παλαιότερη