Trending

Hackers του ISIS δημοσιοποίησαν λίστα με στόχους στη Νέα Υόρκη

Ομάδα χάκερς που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναρτήσει online μια λίστα χιλιάδων κατοίκων της Νέας Υόρκης και καλεί τους «πιστούς» της Οργάνωσης να τους στοχοποιήσουν, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Πράκτορες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και αστυνομικοί της Νέας Υόρκης έρχονται σε επαφή με τα άτομα της λίστας προκειμένου να τους ενημερώσουν για την ανάρτηση, ωστόσο η πηγή ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πιστεύουν πως πρόκειται για αξιόπιστη απειλή.

Σε ανακοίνωσή του το FBI ανέφερε πως «αν και η συνήθης πρακτική μας είναι να μην σχολιάζουμε συγκεκριμένα ζητήματα επιχειρήσεων και ερευνών, ωστόσο το FBI τακτικά ενημερώνει άτομα και οργανισμούς για πληροφορίες που συλλέγει κατά τη διάρκεια έρευνας που ίσως εκληφθούν ως δυνητικά απειλητικής φύσεως».

Στην λίστα περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ενώ ορισμένες πληροφορίες φαίνεται πως δεν ισχύουν πλέον, σύμφωνα με την πληγή που επικαλείται το Reuters.

Πέρυσι, ομάδα που σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες, όπως ισχυρίζονταν, 100 μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και ζητούσε από τους «πιστούς» να τους σκοτώσουν.

Σημειώνεται πως οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερα από 70 άτομα για απόπειρα στήριξης του Ισλαμικού Κράτους από το 2013.
euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη