Trending

Μεγάλη εξαγορά στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων

Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας συμβούλων ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία ΚΑΝΤOR (ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.) που δραστηριοποιείται σε συναφές αντικείμενο.

Με ζημιές που κυμαίνονται πέριξ των 15 εκατ. ευρώ, η εξαγορά για την KANTOR φαίνεται ότι αποτελούσε μονόδρομο. Η εταιρεία που κάποτε φιγουράριζε στην πρώτη θέση σε μέγεθος των εταιριών συμβούλων ελληνικών συμφερόντων με έδρα στην Αθήνα, και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, τη Βαρσοβία και τη Σόφια, κατέληξε στην «αγκαλιά» της «Ευρωσύμβουλοι».

Πρόκειται για ένα deal καθοριστικής σημασίας για την επόμενη μέρα της «Ευρωσύμβουλοι» που διαθέτει γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και θυγατρικές στο Λουξεμβούργο, Κύπρο, Βουλγαρία, Κροατία, Τουρκία, Σερβία, Τσεχία και Μπαχρέιν.

Ζητούμενο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τα 110 εξειδικευμένα στελέχη που βρίσκονται στο δυναμικό της ΚΑΝΤΟR. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα προστεθούν στο προσωπικό της «Eυρωσύμβουλοι» που αριθμεί άλλα 100.

Η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. από το 1990 που ιδρύθηκε έως σήμερα, έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο εταιριών με διεθνή ταυτότητα και παρουσία, γεγονός που την καθιστά μια από τις ισχυρότερες παρουσίες στον κλάδο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Από την άλλη η KANTOR διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, παρέχει υπηρεσίες σε ζητήματα στρατηγικής, οργάνωσης, χρηματοοικονομικών, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, περιφερειακής ανάπτυξης και διαχείρισης προγραμμάτων τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και προς δημόσιους οργανισμούς.

Η διοίκηση της «Ευρωσύμβουλοι», με επικεφαλής τον κ. Κώστα Καστρινάκη, είχε ενημερώσει τις χρηματιστηριακές αρχές στις αρχές Απριλίου ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις σε προχωρημένο επίπεδο και πάντα στο πλαίσιο και εντός των άκρων ορίων της εξουσιοδότησης που της έχει χορηγηθεί, με στόχο την διερεύνηση της δυνατότητας συγχώνευσης (απορρόφηση άλλης εταιρίας) ή εξαγοράς άλλης εταιρίας.
fmvoice.gr
Νεότερη Παλαιότερη