Trending

Πως πάνε The Mall και Golden Hall;

Kατά τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης Lamda Development στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. ο κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης, διευθυντής χρηματοοικονομικών της εταιρείας ανέφερε για τα τρία εμπορικά κέντρα που διαχειρίζεται η εταιρεία The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos:

Υπάρχει συνεχής αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων στα τρία εμπορικά κέντρα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 μέχρι σήμερα, παρά την πτωτική πορεία της εγχώριας αγοράς κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, τα καταστήματα των τριών αυτών εμπορικών κέντρων σημείωσαν πέρυσι άνοδο πωλήσεων 4,2% και κατά το πρώτο φετινό δίμηνο 2,6% (+0,1% και +1,6% η επισκεψιμότητα, αντίστοιχα).

Στα αξιοσημείωτα της εισηγμένης εντάσσεται η εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης του «The Mall» αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μείωση των λειτουργικών εξόδων και η ανατίμηση της εύλογης αξίας των εμπορικών κέντρων.

Αντίθετα, η αρνητική πορεία της εύλογης αξίας των συνολικών ακινήτων οφειλόταν το 2015 στο κομμάτι των οικοπέδων, όπου σύμφωνα με το management, «φαίνεται πως βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο αποτίμησης. Κάποια ζήτηση έχει αρχίσει να δημιουργείται στα Βαλκάνια και με δεδομένο ότι πρόθεσή μας είναι η ρευστοποίησή τους, ίσως εκεί να είμαστε κοντά στο να κάνουμε κάτι».

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της Lamda Development απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Με την Grivalia (οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία) δεν συζητούσαμε το ενδεχόμενο πλήρους πώλησης των τριών εμπορικών μας κέντρων. Το θέμα της διαχείρισης εμπορικών κέντρων το γνωρίζουμε καλά. Στόχος μας είναι η αναζήτηση συνεταίρων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις στο χώρο της λιανικής.

• Στην υπόθεση της άδειας του «The Mall», το Συμβούλιο της Επικρατείας καθόρισε τη διαδικασία που πρέπει να γίνει προκειμένου να ληφθεί η σχετική αδειοδότηση (δεν δέχτηκε τη νομική ρύθμιση που είχε ψηφίσει η Βουλή). Η Lamda Development, από την πλευρά της, έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2015 και περιμένει.
euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη