Trending

Ένα μεγάλο deal ετοιμάζεται στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Την διαγραφή πολύ μεγάλου μέρους των δανείων της «Π&Ρ Δάβαρης» από τα συνολικά 105,79 εκατομμύρια, η ζητά από τις τράπεζες ο Ομιλος Βασιλάκη, προκειμένου να εξαγοράσει το 70% της «Π&Ρ Δάβαρης» που, αντιπροσωπεύει τις Hyundai και Kia στην Ελλάδα.

Το υπόλοιπο 30% θα «μοιράζονται οι Πάνος και Ρίτσα Δάβαρη από 15% έκαστος, υπό την προϋπόθεση ότι το due diligence που θα διενεργηθεί δεν θα βγάλει κάποιο «λαβράκι» που να αλλάξει τους μετοχικούς συσχετισμούς. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του moneypro, το προσύμφωνο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές για την μεταβίβαση του συγκεκριμένου ποσοστού έχει ισχύ έως την 30η Ιουνίου του 2016 και με βάση αυτό, έως τότε, θα πρέπει να έχει γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες η πρόταση διαγραφής χρεών, η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένο business plan.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο θα αναφέρεται ότι ο δανεισμός της εταιρίας θα πρέπει να κινείται πέριξ των 20 εκατομμύριων ευρώ, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετείται και καταστεί βιώσιμος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ομιλος Βασιλάκη θα προτείνει την μεταβίβαση των ακινήτων της «ΔΑΒΑΡΗΣ» στις τράπεζες, οι οποίες έχουν εγγράψει σε αυτά προσημειώσεις ύψους 63,67 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια με τα σημερινά δεδομένα και με την εικόνα που διαμορφώνεται στην κτηματαγορά η αξία τους είναι προφανώς χαμηλότερη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κινείται πέριξ των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε μιλάμε για κατάθεση «αίτησης διαγραφής» γύρω στα 59 εκατομμύρια ευρώ και μεταβίβασης των ακινήτων αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μείνει καθαρός δανεισμός γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Για την συγκεκριμένη προ- συμφωνία είναι ενήμερη και η μαμά εταιρία στην Κορέα, αφού την περασμένη Πέμπτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών, πλέον, πλευρών.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι και οι Κορεάτες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το κατά πόσον οι τράπεζες θα δεχτούν την συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των δανείων της ΔΑΒΑΡΗΣ.
fpress.gr
Νεότερη Παλαιότερη