Trending

Η Cyta ζητά την πώληση της Cyta Ελλάς

Μέσω εμπιστευτικής επιστολής, η οποία απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, στις 5 Απριλίου, το ΔΣ της Cyta ενημερώνει για τα δεδομένα αλλά και τις σκέψεις αναφορικά με το σενάριο πώλησης της Cyta Ελλάδος. Αυτό αναφέρει το κυπριακό site inbusinessnews..gr διευκρινίζοντας ότι την επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Χρίστος Πατσαλίδης γνωστοποιεί στον υπουργό ότι το ΔΣ αποφάσισε την πώληση της Cyta Hellas ως ξεχωριστή οντότητα ανεξάρτητα από τη μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ, γιατί θεωρείται δικαιολογημένη και συμφέρουσα και σαφώς συνάδει με τον υφιστάμενο επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΤΗΚ. Και καταλήγει "ενόψει της κατάληξης αυτής, το ΔΣ σας υποβάλλει θέμα για τη λήψη των αναγκαίων πολιτικών αποφάσεων και τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος".

Το ΔΣ στην επιστολή στις 5 Απριλίου εξηγεί ξεκάθαρα τη θέση του για ξεχωριστή πώληση της Cyta Ελλάδος. ενώ σημειώνεται ότι λίγες ημέρες μετά η Cyta Ελλάδος διέψευδε σχετικό θέμα για ξεχωριστή πώληση της Cyta που είχε γράψει στο www.ependisinews.gr. Δηλαδή ενώ το Δ.Σ της εταιρείας είχε λάβει σχετική απόφαση και στις 5 Απριλίου είχε στείλει την επιστολή στον υπουργό, για να προχωρήσει με τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις, λίγες ημέρες η εταιρεία αρνείτο δημοσίως κάθε τέτοια εξέλιξη.

Στην επιστολή, τονίζεται ότι δύο βασικοί λόγοι οδηγούν σε εφαρμογή του σεναρίου ξεχωριστής πώλησης της Cyta Ελλάδος, οι δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η πρόθεση του ΔΣ της Cyta είναι:
1. Η κατά καιρούς εκδήλωση ενδιαφέροντος από τηλεπικοινωνιακές εταιρείες για της Cyta Hellas.Επί του συγκεκριμένου ζητήματος το InBusinessNews αποκάλυψε το ενδιαφέρον αλλά και τις άτυπες επαφές που έχουν ήδη προκύψει με την εταιρεία Wind.
2. Το γεγονός ότι τα νομοσχέδια για τη μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ αποσύρθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι η επιστολή στον υπουργό Οικονομικών στάλθηκε πριν η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίσει νόμους για αναστολή του νόμου των αποκρατικοποιήσεων.
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη