Trending

Νότια της Καρπάθου το Αιγυπτιακό Airbus

Η μαρτυρία καπετάνιου που αναφέρει ότι είδε φλόγα στον αέρα 130 μίλια νότια της Καρπάθου έχει κινητοποιήσει τον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας και αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την πτήση MS804 της Egyptair είναι υπό ελληνικό έλεγχο, αν και η περιοχή που ερευνάται βρίσκεται στο FIR Καΐρου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια, (296 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 από Παρίσι στο Κάιρο.

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:
-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.
-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.
-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.
greekmoney.gr
Νεότερη Παλαιότερη