Trending

Ο Βαρόνος του στοιχήματος και των Media σύμφωνα με Γ.Κουρή

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της Kontranews του Γιώργου Κουρή για τους βαρόνους του τζόγου που εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά:
"ΕΝΤΑΛΜΑ σύλληψης σε βάρος ιδιοκτήτη μεγάλης στοιχηματικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εκδίδουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κυπριακές αρχές. Η υπόθεση αφορά μεγάλη φοροδιαφυγή που υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ καθώς επίσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα και στην Ελλάδα ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία προσχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι και στις επιχειρήσει και του βαρόνου του στοιχήματος.

Η φοροδιαφυγή συντελέστηκε με το κόλπο της φυγάδευσης κεφαλαίων μέσω μιας Κυπριακής offshore. Τα στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο παρέδωσε στην Δικαιοσύνη πρώην συνέταιρος του που σήμερα διαθέτει δική του εταιρεία. Οι οικονομικοί εισαγγελείς πρόκειται να κάνουν έφοδο και σε δεύτερη στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι ενέχεται σε φοροδιαφυγή. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο βαρόνος του στοιχήματος επένδυε τεράστια ποσά σε μέσα ενημέρωσης ενώ συμμετέχει και σε επενδυτικό σχήμα το οποίο εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενο να αναλάβει τη διαχείριση τηλεοπτικού σταθμού.”

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας kontranews συμπληρώνει με αποκαλυπτικά στοιχεία ο ιστότοπος Periodista.gr ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:
Θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τα ονόματα των Ελλήνων επιχειρηματιών που εμφανίζονται στα Panama Papers.
To Periodista.gr έχει αναφερθεί πολλές φορές στις offshore στοιχηματικές εταιρείες οι οποίες κινούνται σε γκρίζες ζώνες . Τώρα οι οφσοράκηδες του τζόγου, που σε μία νύχτα νομιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του υπουργού των Οικονομικών, εμφανίζονται στα Panama papers. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα και ενώ οι αρμόδιοι εισαγγελείς ετοιμάζουν εφόδους αναμένονται εξελίξεις. Πρόκειται για 24 εταιρείες που έχουν την προσωρινή άδεια και οποίες με διαφόρους τρόπους αυξάνουν τα αφορολόγητα έξοδά τους.
Το πλέον προκλητικό όμως είναι πως εκτός από τα μηδενικά ποσά που καταβάλλουν σε φόρο οι 24 στοιχηματικές εταιρείες, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο όχι 24 εταιρείες , αλλά πάνω από 50 που δηλώνουν μάλιστα ότι είναι «νόμιμες»!
banwars.gr
Νεότερη Παλαιότερη