Trending

Το στήσιμο της παρατράπεζας

Γράφει η Agnes L.

Σε 5 συλλήψεις προχώρησε η Κρατική Ασφάλεια για την παρατράπεζα που κατάφερε ο εγκέφαλος να στήσει και σε χρόνο-ρεκόρ να κάνει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τους 5 συλληφθέντες η Ασφάλεια ερευνά και τι ρόλο έπαιζαν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ο κρατικός υπάλληλος πλησίαζε μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που είχαν πρόβλημα με το ΣΔΟΕ και τους έπειθε να επενδύσουν για σίγουρα και γρήγορα κέρδη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίορκος κρατικός λειτουργός έπαιρνε ένα μεγάλο ποσό ως προμήθεια από τον ντορβά του εγκεφάλου. Στην έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια περιλαμβάνονται και 2 χρηματιστές και ένας δικηγόρος. 

Το ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης είναι διεθνές γι'αυτό κλιμάκια Αμερικανών, Βρετανών, Ρώσων, Ουκρανών και Κυπρίων αρμοδίων έχουν έρθει στην Αθήνα. Επισήμως ζήτησαν να ανακρίνουν οι ίδιοι τον εγκέφαλο και τους συνεργούς του για μια σειρά αδικημάτων που έχουν σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα. 
Νεότερη Παλαιότερη