Trending

Τράγκας κατά Σόϊμπλε: "Δεν αφήνει μέρα να χαρούμε"

Τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος αλλά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών σχολίασε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM.

«Ο Σόιμπλε δεν αφήνει μέρα να χαρούμε, δεν αφήνει ανάσα να πάρουμε. Δεν προλάβαμε να πιστέψουμε ότι στις 24 Μαΐου θα υπάρξει μία υποσχετική για ελάφρυνση του χρέους και άρχισε πάλι να το… νερώνει» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη δήλωση εκπροσώπου ότι τα μέτρα για το χρέος θα εξεταστούν μετά το 2018 και εάν χρειαστεί. «Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου τόνισε ότι αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι εάν το 2018 μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και έπειτα από ενδεχόμενη απαραίτητη χρήση του κόφτη, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος» επεσήμανε ο ίδιος τονίζοντας ότι «πάνε πάλι σε κάποιες υποσχέσεις χωρίς δέσμευση».

Όπως σχολίασε ο κ. Τράγκας, φαίνεται ότι ο κ. Σόιμπλε όχι μόνο διατηρεί το πάνω χέρι αλλά αυτός ο Γερμανός είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια. «Μια αλήθεια εφιαλτική οικονομικά, μια αλήθεια επώδυνη για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων που θα κουβεντιάζουν και θα γράφουν για όλες τις ανοησίες, τις ηλιθιότητες και τις μειοδοσίες που έκαναν οι πρόγονοί τους με το επιχείρημα ότι έτσι σώζεται η χώρα» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Όσο αναφορά στα πόθεν έσχες των πολιτικών, τα οποία ανακοινώθηκαν 3,5 χρόνια αργότερα (αφορούσαν στο 2012) ο κ. Τράγκας είπε «προσωπικά δεν με ενοχλεί ότι κάποιοι πολιτικοί της Αριστεράς από τις δουλειές τους ή από τις κληρονομιές που πήραν έχουν 30, 50 σπίτια ή 6 ακίνητα και οικόπεδα ή καταθέσεις, αφού οι άνθρωποι έχουν υποστεί την προβλεπόμενη φορολόγηση. Εκείνο που βγάζει μάτια είναι ότι πρώτον αυτά δίνονται 4 χρόνια αργότερα στη δημοσιότητα χωρίς να υπάρχει η αξία των ακινήτων ή οι διευθύνσεις τους. 51 ακίνητα για παράδειγμα στις Κυκλάδες μπορεί να είναι και στο κεντρικό Αιγαίο, μπορεί να είναι σε βραχονησίδες, μπορεί να είναι και στη Σαντορίνη. Εγώ όμως καταλαβαίνω και την ανάγκη να υπάρχει εχεμύθεια και στις διευθύνσεις των ακινήτων για την προστασία των ιδιοκτησιών από θερμόαιμους. Εκείνο που δεν έχω καταλάβει από την εποχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι γιατί δέχτηκε η δική μας ένωση Συντακτών ένας δημοσιογράφος των 500 ή 1.200 ευρώ μισθού να διώκεται κακουργηματικά ή πλημμεληματικά για τη μη έγκαιρη κατάθεση πόθεν έσχες» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη