Trending

Αποκαλυπτικός Π.Καμμένος στον Γιώργο Τράγκα: "Είμαι Καραμανλικός"

«Είμαι Καραμανλικός» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα στον Real FM.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε μια δημόσια συνεργασία που σέβεται τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Έχω διαφορές. Υπάρχουν στιγμές διαφωνίας, όπως στα θέματα εκκλησίας και της συμβίωσης. Στα θέματα αποκρατικοποιήσεων, η δική μου θέση ήταν υπέρ, αλλά η δικά του ήταν κατά. Όμως με τον Αλέξη τον Τσίπρα, αυτό που καταφέραμε είναι να συγκρουστούμε με τη διαφθορά».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει μπει σε υποβρύχιο και κάνει καταδύσεις μαζί με τα «βατράχια» (ΟΥΚ) και τον Αρχηγό δύο φορές την εβδομάδα. «Γουστάρω να πηγαίνω στις μονάδες του στρατού», είπε στον Γιώργο Τράγκα και αναφέρθηκε στο στρατό, λέγοντας «Καταργήσαμε το ρουσφέτι και το πολιτικό κριτήριο στις κρίσεις των αξιωματικών».

Τα σπίτια για τους στρατιωτικούς
Μίλησε για την τελευταία συμφωνία του Eurogroup τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αλλάζει». «Οι επενδύσεις έρχονται και θα φέρουν χρήματα στην χώρα», τόνισε ο κ. Καμμένος αποκαλύπτοντας ότι «υπάρχει πρόταση του Εμίρη του Αμπου Ντάμπι να γίνει μεγάλη επένδυση σε νησί Φλέβες της Ελλάδας, που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας. Οι Ισραηλινοί προσφέρουν για τον Τούρλο της Αίγινας μια τεράστια επένδυση, αξιοποιώντας το νησί», ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση-ενοικίαση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε  ο κ. Καμμένος χτίζονται σπίτια για τους υπαλλήλους των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να «ισοφαρίσουν» τις απώλειες που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους. «Έχουμε προχωρήσει στον Έβρο, την Αθήνα και αλλού», είπε.

Η παρουσία του στη Βουλή
Παράλληλα, ο υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και τη δυναμική παρουσία του στο Κοινοβούλιο κυρίως πριν τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, όπου όπως σχολίασε ο κ. Τράγκας όποτε αναβαίνει στο βήμα της Βουλής κάνει άνω κάτω τη ΝΔ.

«Στο Κοινοβούλιο είμαι από το 1993. Είμαι από τους παλαιότερους», δήλωσε. «Θεωρώ ότι ο λαός όταν βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ, ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις είναι η Βουλή», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος, θύμισε μάλιστα πως η κ. Μπακογιάννη είπε στη Βουλή ότι έχει αλλάξει στάση για το Μακεδονικό, σε σχέση με αυτά που είχε επιδιώξει ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι και αποκάλυψε ότι «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα του Μακεδονικού».

Περί… πραξικοπήματος
Απαντώντας σε όσους άσκησαν κριτική για την παρουσία του στο υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος είπε: «Κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι θέλω να κάνω πραξικόπημα. Οι ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές. Υπήρχαν στις Ένοπλες Δυνάμεις κάποιοι που αντιστάθηκαν, όπως στο Ναυτικό».

 Στη δημοσιότητα οι φάκελοι της Κύπρου και της δικτατορίας
Στο μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε στον Γιώργο Τράγκα ότι έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα οι φάκελοι της Κύπρου και της δικτατορίας, ακόμη και για την περίοδο Ιωαννίδη. «Τα στοιχεία θα δοθούν στην Κυπριακή Βουλή», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας οτι αυτό δεν επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις σχέσεις με άλλες χώρες. «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν πλέον. Μας βοήθησαν να βρούμε λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα. Η παρέμβαση του Ομπαμα στον Ολάντ, βοήθησε να μην περάσει η πρόταση του Σόιμπλε», είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία με ανοιχτά πρωτόκολλα εκεί που δεν υπάρχει εμπάργκο. Καταλαβαίνουν οι σύμμαχοι ότι η σχέση μας με τη Ρωσία είναι η Ορθοδοξία. Προσπαθούμε να απλοποιήσουμε το θέμα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους».

Κατά της ακροδεξιάς
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του στην ακροδεξιά θυμίζοντας ότι «σχολιαστές τηλεοπτικού σταθμού έλεγαν ότι υπάρχει ένα καλό κομμάτι της Χρυσής Αυγής που μπορούμε να συνεργαστούμε. Ο Καραμανλής τους πέταξε έξω και δεν δέχθηκε συνεργασία με αυτούς που είναι σήμερα τα πρώτο βιολιά του Μητσοτάκη».

Για τη ΝΔ είπε ότι «γίνεται αποκαραμανλικοποίηση της ΝΔ. Άδειασμα των ανθρώπων του Καραμανλή. Άδειασμα του Παυλόπουλου».

Στο ερώτημα του κ. Τράγκα αν οι καραμανλικές δυνάμεις είναι μπετόν», ο κ. Καμμένος απάντησε: «Είναι υπό δίωξη αυτή τη στιγμή όποιος δηλώνει Καραμανλικός», ενώ δήλωσε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει την πολιτική Καραμανλή «χτυπήστε τους νταβατζήδες».

Περισσότεροι Καραμανλικοί στην κυβέρνηση
Επίσης, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι «θα μπουν Καραμανλικοί στην κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «ο Αλέξης παραμένει αριστερός και οι ΑΝΕΛ είναι άνθρωποι του κέντρου», ενώ ανακοίνωσε ότι «την Κυριακή έχουμε εθνική Συνδιάσκεψη. Θα κάνουμε πρόσκληση σ’ αυτούς που ξεκινήσαμε τους ΑΝΕΛ. Θα καλέσουμε τους Καραμανλικούς να συγκροτήσουμε το μεγάλο κέντρο. Θα δώσουμε το σύνθημα ότι δεν γονατίσαμε στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν γονατίσαμε στο Σημίτη».

Η επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη
Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι υπήρξε «κολλητός του Σημίτη», ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του προέδρου Ποταμιού με τον Παπαντωνίου.

Οι δημοσκοπήσεις
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να μένει εκτός Βουλής, ο κ. Καμμένος απάντησε «Θα αρχίσω να ανησυχώ αν μας βάζουν μέσα στη Βουλή οι δημοσκοπήσεις. Αυτοί που μετράνε απλά μαγειρεύουν. Οι ίδιες εταιρείες έβγαζαν μπροστά το Σημίτη και έχασε. Έβγαζαν μπροστά το ΝΑΙ και ηττήθηκαν. Ξεφτιλίστηκαν. Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τις δημοσκοπήσεις; Μήπως όταν ανοίξουν τα Media Shop θα βρούμε ποιοι τα παίρνανε; Ρωτάω».

Η σχέση του με την μαγειρική
Η συζήτηση στράφηκε σε προσωπικό επίπεδο. «Πολλοί λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος σεφ μαγειρικής», ανέφερε ο Γιώργος Τράγκας και αναρωτήθηκε αν έχει δουλέψει ως σεφ. «Εργάστηκα ως φοιτητής ως μάγειρας, στη Γαλλία», ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος πρόσθεσε: «Δούλευα στο μαγαζί του πατέρα μου τα καλοκαίρια. Δούλεψα ως βοηθός σεφ και ανοίξαμε μαγαζί στη Λυών με συμφοιτητές μου. Δούλευα εκεί για τρία χρόνια. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι, εγώ μαγείρευα και ο τρίτος σερβίριζε. Στο σπίτι εγώ μαγειρεύω. Η Ελένη (η γυναίκα μου) έχει υποχρεώσεις (είναι δικηγόρος)».

Οι μηνύσεις για τα εξοπλιστικά
Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε επίσης ότι «έχει ακόμη καμιά τριανταριά μηνύσεις για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών, αλλά οι περισσότεροι όμως έχουν μπει φυλακή». Είπε επίσης ότι «Κάποιοι λένε διάφορα ηλίθια πράγματα για μένα και την παρουσία μου στο υπουργείο Άμυνας. Ο στρατός υπέφερε από τους προκατόχους που προέτασσαν τις σχέσεις τους με τους εκπροσώπους των οπλικών συστημάτων. Πλέον εφαρμόζουμε την τακτική του αποκλεισμού όταν αποδεικνύεται δωροδοκία. Είναι η ώρα να φέρουν πίσω στα κλεμμένα. Η Siemens είναι μια από αυτές τις εταιρείες. Η υπόθεση Σάφα για τα υποβρύχια είναι πλέον στη διαιτησία. Τα υποβρύχια πλέουν πλέον στις θάλασσες».

Η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα
Μιλώντας για την συγκυβέρνηση είπε ότι «φέραμε την εθνική συνεννόηση στον τόπο». «Παραμένω κεντροδεξιός μαζί με την κεντροαριστερά, ενώσαμε τους Έλληνες, σεβόμενοι την διαφορετικότητα του άλλου. Θεωρώ τον Τσίπρα έντιμο. Δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν τον κρατάνε».

Για την αλλαγή θέσεων στην κυβέρνηση σε σχέση με τα μνημόνια επέμεινε ότι «Δεν αλλάξαμε θέσεις χωρίς να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό. Όποτε ήταν να προσαρμόσουμε τις θέσεις μας ρωτήσαμε το λαό. Κάναμε εκλογές. Παίρναμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Για όλα έγινε ονομαστική ψηφοφορία».

Αποκάλυψε επίσης τις προσωπικές στιγμές με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έφερε τη συμφωνία. «Όταν γυρίσαμε (από τις Βρυξέλλες) έφυγα για την Ικαρία να δω την οικογένειά μου. Μου ζήτησε ο Τσίπρας να γυρίσω. Μείναμε οι δυο μας και μου είπε: Δεν μπορούμε να μην πάρουμε την έγκριση του λαού. Του απάντησα: Δηλαδή πάμε σε εκλογές. Μου λέει: ναι και σύντομα. Του είπα, 13 Οκτωβρίου δεν κάνω εκλογές. Πάμε στις 20 Οκτωβρίου». Ο κ. Καμένος επεσήμανε «δεν κρύψαμε από τον ελληνικό λαό τίποτε. Τώρα ήρθε η ώρα της αποκομιδής».

Το ελληνικό χρέος και το ΦΠΑ στα νησιά
Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, ο κ. Καμμένος είπε ότι «Τα ταμεία τα έφαγαν το PSI. Κουρέψανε τα πάντα. Εμείς δώσαμε τεράστια μάχη».

«Με πονάει πολύ το θέμα των νησιών», επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας με αφορμή την επιβολή του ΦΠΑ. Στο ερώτημα για τη δήλωσή του ότι είναι αντισυνταγματικός ο ΦΠΑ στα νησιά που προκάλεσε θόρυβο επέμεινε λέγοντας «Το πιστεύω. Το άρθρο 101 του Συντάγματος είναι συγκεκριμένο».

Επίθεση κατά της ΝΔ
Στράφηκε κατά της ΝΔ λέγοντας: «Η γνώση της ΝΔ για τα νησιά είναι μόνο μέχρι τις ξαπλώστρες της Ψαρού. Εγώ ξέρω καλά τις γίνεται στα μικρά νησιά.»

Και κατά του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτοντας ότι «Τον πατέρα μου τον πολέμησαν τα τσοπανόσκυλα του Σαμαρά και δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ».

Στράφηκε στον Γιώργο Τράγκα λέγοντας «Κι εσύ βρίζεις κάθε μέρα την κυβέρνηση. Αλλά ξέρεις ότι κάνουμε τα πάντα. «Εσύ είσαι το ειδεχθές έγκλημά μου», του απάντησε ο Γιώργος Τράγκας.
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη