ΤΕΛ. ΝΕΑ
13 Ιουνίου 2016

Γνωστός κοσμηματοπώλης έκανε το κατάστημά του πιτσαρία και πήγε αυτόφωρο

Μετέτρεψε το κοσμηματοπωλείο σε πιτσαρία, την ημέρα του opening έκανε έφοδο η Αστυνομία και οδήγησε τους υπαλλήλους στο Αυτόφωρο, ενώ το πρωί του Σαββατου η Αστυνομία προχώρησε και στη σφράγιση του καταστήματος...

Μια υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον γκαλερίστα – κοσμηματοπώλη Γιώργο Τσαγκαράκη, εμπλεκόμενους το Δήμο Μυκόνου, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και φόντο ένα πολυτελές κοσμηματοπωλείο που λόγω κρίσης μεταμορφώθηκε σε ιταλικό εστιατόριο αποτελεί θέμα συζήτησης στο νησί των ανέμων. 

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης, όπως ο ίδιος λέει στο www.protothema.gr είναι ένα από τα θύματα της κρίσης, αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο ένα από τα δύο καταστήματα του και να το “γυρίσει” στο χώρο της εστίασης. Όμως το γεγονός ότι ενώ είχε πάρει προέγκριση από το Δήμο Μυκόνου δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια με αποτέλεσμα το κατάστημα να πρέπει να παραμείνει κλειστό, οδήγησε την προπερασμένη Παρασκευή τους υπαλλήλους του στο Αυτόφωρο μετά από καταγγελία που έγινε από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής όταν είδαν το ιταλικό του κοσμηματοπώλη ανοικτό και τους υπαλλήλους να κερνούν πίτσα τους περαστικούς.

“Έγινε παρανόηση. Έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εκείνη την ημέρα δεν είχε πάρει το πρωτόκολλο ο μηχανικός μου. Όμως το πήραμε και όλα είναι νόμιμα...”λέει ο κ. Τσαγκαράκης ενώ στην ερώτηση πως αποφάσισε από το χώρο του κοσμήματος να στραφεί στο χώρο της εστίασης προσθέτει πως “Η πραγματικότητα που ζούμε είναι γνωστή πια. Ψυχικά, είμαι κοσμηματοπώλης. Ήταν μια στροφή πολύ δύσκολη και γίνεται για συγκεκριμένους λόγους. Κάτι ανάλογο με ρώτησε και ο δήμαρχος. Μου είπε κ. Τσαγκαράκη πώς εσείς από τα κοσμήματα ασχολείστε με αυτά; Αυτό που έχω να πω είναι ότι εγώ έφτιαξα αυτά τα μαγαζιά πριν από αρκετά χρόνια στη Μύκονο. Αυτό το οποίο γυρίσαμε σε φαγάδικο, ιταλικό, είναι γιατί έχουμε περικυκλωθεί από φαγάδικα. Είναι αδιανόητο να πουλάμε πολυτελή κοσμήματα και γύρω γύρω να υπάρχουν σουβλάκια”.
newmoney.gr