Trending

Η Σκωτία ανακοίνωσε δημοψήφισμα - Η ΕΕ απάντησε άμεσα

Σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ από το Λονδίνο "Η κεντρική κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας προσπαθεί να αφομοιώσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το δημοψήφισμα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» προσθέτοντας ότι 

«Πριν από λίγο ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της Σκωτίας ότι πήρε την εντολή από το Κοινοβούλιο και προχωράει στο δημοψήφισμα. Θα συστήσει επιτροπή για να προχωρήσει στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο».

"Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία (της Σκωτίας) αποτελεί σαφώς μια επιλογή που χρειάζεται να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και βρίσκεται πράγματι πάνω στο τραπέζι", είπε σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν ζωντανά.


"Για να εξασφαλιστεί ότι η επιλογή αυτή θα ισχύει μέσα στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα, θα γίνουν τώρα βήματα για να εξασφαλιστεί ότι θα υφίσταται η απαραίτητη νομοθεσία", πρόσθεσε.

Η απάντηση της Κομισιόν ήρθε άμεσα σύμφωνα με το Reuters. Μήνυμα στην ηγεσία της Σκωτίας έστειλε η Κομισιόν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νούμερο δύο της κυβέρνησης Nicola Strurgeon, ότι η Σκωτία θα ζητήσει απευθείας συνομιλίες με την ΕΕ καθώς η χώρα θέλει να παραμείνει στους κόλπους της.

«Η Σκωτία είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου» ήταν η απάντηση της Κομισιόν με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει στο Reuters ότι «Ισχύουν οι συνταγματικές ρυθμίσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε περαιτέρω εικασίες».
Νεότερη Παλαιότερη