ΤΕΛ. ΝΕΑ
23 Ιουνίου 2016

Ποιές μάρκες αυτοκινήτων παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα

Ανακατατάξεις φέρνει η έρευνα της J.D. Power and Associates για τις μάρκες αυτοκινήτων με τα περισσότερα και τα λιγότερα προβλήματα.

Η έρευνα, που είναι ετήσια, έγινε στις ΗΠΑ ανάμεσα σε 80.000 νέους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν τα προβλήματα που τυχόν αντιμετώπισαν με το αυτοκίνητό τους στις πρώτες 90 ημέρες συμβίωσης με αυτό. 

Η έρευνα επικεντρώνεται σε 233 σημεία του αυτοκινήτου που έχουν να κάνουν τόσο με τα μηχανικά μέρη όσο και με την ποιότητα του εσωτερικού, αλλά και του αμαξώματος. 

Αν νομίζετε πως τα καινούργια αυτοκίνητα δεν έχουν προβλήματα, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Η έρευνα κατέγραψε ένα μέσο όρο 105 προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα, έναντι 112 που είχε καταγράψει την προηγούμενη χρονιά.

Ο κατασκευαστής με τα λιγότερα ήταν η Kia με 83 προβλήματα/100 αυτοκίνητα που εκτόπισε την Porsche από την πρώτη θέση που κατείχε πέρυσι και η οποία για το 2016 κατέγραψε 84/100 αυτοκίνητα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Hyundai με 92, η Toyota με 93 και η BMW με 94.

Δείτε τη λίστα όπως τη δημοσιοποίησε η J.D. Power. Για την πιο εύκολη κατανόηση του πίνακα να σημειώσουμε ότι τα Acura είναι τα πολυτελή και σπορ Honda στις ΗΠΑ, ενώ η Scion (που έκλεισε) ήταν μια σειρά από νεανικά Toyota για την αμερικανική αγορά. (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Πηγή