Trending

Προγραμματίζουν δημοψήφισμα στις 24 Ιουλίου

Στον προσανατολισμό της κυβέρνησης να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο της προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όταν ρωτήθηκε αν θα γίνει δημοψήφισμα, η κα Γεροβασίλη, είπε ότι είναι πρόωρο να πούμε κάτι τέτοιο αλλά δεν απέκλεισε τίποτα.

Τόνισε ότι «η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες», και υπογράμμισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα». Αλλαγές, όπως είπε, που θα κατοχυρώνουν την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της συμμετοχής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου, που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. «Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία», σημείωσε.
parapolitika.gr
Νεότερη Παλαιότερη