Trending

Σε πλειστηριασμό το Athens Ledra Hotel

Για τις 13/7 προγραμματίσθηκε ο πλειστηριασμός για τον πτωχευθέν ξενοδοχείο Athens Ledra με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra το οποίο έβαλε λουκέτο, την εργοδοσία και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΑ, Γιάννη Σούκο.

Ο δικηγόρος  που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου τόνισε ότι στόχος είναι στις 13 Ιουλίου να βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο, με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ, από τα οποία όπως είπε θα εξοφληθούν και οι εργαζόμενοι. Ωστόσο είναι προφανές ότι το σχέδιο αυτό ακόμα κι αν όλα εξελιχθούν όπως θα θελαν οι ιδιοκτήτες δεν οδηγεί αυτόματα και σε κάλυψη των υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρωστά (αποζημιώσεις και δεδουλευμένα) περίπου 5 εκατ. ευρώ στους περίπου 150 αορίστου και τους περίπου 50 ορισμένου χρόνου εργαζόμενους.

Από τη μεριά των εργαζομένων ζητήθηκε ο επόμενος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους του Athens Ledra.
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη