Trending

Μεγάλος συνεταιρισμός στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα οδηγήθηκε μετά από 83 χρόνια ζωής ο ιστορικός συνεταιρισμός της Ελλάδας, η Ένωση Πεζών, από τον Νομό Ηρακλείου. Μόνο τα τραπεζικά χρέη του συνεταιρισμού φέρεται να ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου οι συνήγοροι της Ένωσης παρουσίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης με στόχο την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών το οποίο έχει και την στήριξη των εργαζομένων.

Η Ένωση Πεζών η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του κρασιού και του ελαιόλαδου οινοποιεί ετησίως 15.000 τόνους οινοστάφυλα ενώ στα 2 ιδιόκτητα ελαιουργεία της αλέθονται 6.000 τόνοι ελαιόκαρπου. Η εμφιάλωση του ελαιολάδου αγγίζει τους 2.000 τόνους ετησίως ενώ του κρασιού 8.000 τόνους.

Παράλληλα  κατέχει, για τη διανομή των προϊόντων της, ιδιόκτητες αποθήκες 10.000 μ, σε 3 κέντρα χειρισμού ετοίμων προϊόντων στρατηγικά τοποθετημένα ανά την επικράτεια, καθώς και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ο οποίος αποτελείται από 28 οχήματα. Ο αριθμός των υπαλλήλων της  ανέρχεται σε 130 ενώ το εποχιακό προσωπικό ξεπερνά τα 300 άτομα σε περιόδους αιχμής.
Νεότερη Παλαιότερη