Trending

Σε μεγάλη φουρτούνα πασίγνωστη εταιρεία

Τον Νοέμβριο 2012 η NEOSET του Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη ταράζει τα νερά υποβάλλοντας αίτηση για το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Τέσσερα χρόνια μετά μπαίνει σε νέες μεγάλες περιπέτειες. Όπως αναφέρει η Dealnews "το σήμα NEO-SET έκανε "come-back" στην αγορά το 2013 μέσω της ανάληψης της εκμετάλλευσής του από τη Furniture New Line.

H NEOSET είχε συνάψει τον Iούνιο του 2012 σύμβαση με την κυπριακή Hazarezo Ltd, μητρική και μοναδική μέτοχο της Furniture New Line και η οποία φέρεται να συνδέεται με τον μεγαλομέτοχο της NEOSET, Kωνσταντίνο Aλεξανδράκη. Kαι κάπου εκεί, ξεκινά η νέα «περιπέτεια» μέχρι να φτάσουμε στη δεύτερη «βόμβα» που εξεράγη προ ολίγων ημερών. H Eισαγγελία Πρωτοδικών Aθηνών άσκησε δίωξη σε πέντε μέλη του ΔΣ της NEOSET για το αδίκημα της απιστίας. Πιο συγκεκριμένα η ποινική δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000.

Aφορά στη σύμβαση που είχε συνάψει η Neoset με την κυπριακή εταιρία Hazarezo Limited. H υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει από εδώ και στο εξής την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και αφού μελετήσει τη δικογραφία, θα καλέσει ενώπιόν του τους κατηγορουμένους προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις.

H επίμαχη σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση για 20 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα 20 στη Hazarezo την εκμετάλλευση του πακέτου franchise της επιπλοβιομηχανίας (Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neowood, Nεοκατοικείν, Hotel furniture), με αντάλλαγμα την πληρωμή (στη Neoset) royalties 1% επί των καθαρών λιανικών πωλήσεων των καταστημάτων."
Νεότερη Παλαιότερη