Trending

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης πασίγνωστου site

Κατηγορίες για παραβίαση copyright σε βάρος του φερόμενου ιδιοκτήτη του πλέον «πολυσύχναστου» torrent site (διαμοιρασμού αρχείων), Kickass Torrents, απήγγειλαν οι ομοσπονδιακές αρχές του Σικάγο, προχωρώντας επίσης σε κατάσχεση domain names που σχετίζονται με την ιστοσελίδα.

Ο Αρτέμ Βαουλίν, 30 ετών, από το Χαρκίβ της Ουκρανίας, φέρεται να κατέχει το Kickass Torrents (ή KAT), ιστοσελίδας που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, από το 2008 «επιτρέπει σε χρήστες να αναπαράγουν και να διαμοιράζονται παράνομα εκατοντάδες εκατομμύρια αντίγραφα ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών, τηλεοπτικών εκπομπών, τραγουδιών κλπ συνολικής αξίας που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του δικαστηρίου του Σικάγο. 

Το ΚΑΤ λαμβάνει πάνω από 50 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και υπολογίζεται πως βρίσκεται στην 69η θέση της κατάταξης με τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του Ίντερνετ. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ενώ η αξία του υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 54 εκατομμύρια, με ετήσια έσοδα από διαφημίσεις της τάξης των 12,5 – 22,3 εκατ. δολαρίων.
Νεότερη Παλαιότερη