Trending

Γνωστές αλυσίδες: 400 ευρώ μισθός, σπαστό ωράριο

Στην βομβαρδισμένη αγορά εργασίας οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιό σκληρές. Η νέα μόδα που ακολουθούν γνωστές αλυσίδες καταστημάτων είναι να προσφέρουν μισθό 400 ευρώ με σπαστό ωράριο: 4 ώρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα.

Όμως πολλές φορές οι αποστάσεις για τους εργαζόμενους είναι απαγορευτικές για να φεύγουν το μεσημέρι και να επιστρέφουν το απόγευμα, με αποτέλεσμα να μένουν στην εργασία τους από το πρωί ως το βράδυ.

Η τακτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι εργοδότες είναι η εξής: δηλώνουν τους υπαλλήλους στο σύστημα «Εργάνη» για μερική απασχόληση με μισό ασφάλιστρο προκειμένου να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο στην περίπτωση που οι έλεγχοι εντοπίσουν αδήλωτους εργαζομένους. Μπορεί να τους δηλώσουν ακόμα και για εκ περιτροπής απασχόληση μία ώρα την εβδομάδα, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται πλήρες 8ωρο. Αν μυριστούν έλεγχο, υποβάλλουν τροποποιητική ωραρίου στην «Εργάνη» ακόμα και εκ των υστέρων πληρώνοντας μικρό πρόστιμο, αναφέρει το NewMoney. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη