ΝΕΑ

18 Νοεμβρίου 2016

Μήνυση της ΕΣΗΕΑ κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ για τους απλήρωτους μισθούς

Με μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητά την ποινική δίωξη και την άμεση ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ Α.Ε.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «είναι η πολλοστή φορά που η ιδιοκτησία αθετεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους», ενώ προσθέτει πως «τα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία κάθε φορά παραμονές των κινητοποιήσεων ή των συνελεύσεων, εξυπηρετούν μόνο τα σχέδια της για να κερδίζει χρόνο και να έχει ομήρους συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς».

Η ΕΣΗΕΑ - αναφέρεται στην ανακοίνωση - οφείλει να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση και να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι τα φύλλα του Σαββατοκύριακου του ΔΟΛ (ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) είναι «προϊόντα μιας τέτοιας εκβιαστικής τακτικής σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι με 4 μισθούς χρηματοδοτούν την έκδοση των εφημερίδων του συγκροτήματος».

Παράλληλα τονίζει πως «απέναντι στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, που είναι από την αρχή το πρώτο μέλημα των Ενώσεων, η εργοδοσία επέλεξε παρελκυστική τακτική σκοπίμως, θέλοντας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων την βιωσιμότητα της επιχείρησης, που η ίδια οδηγεί σε αδιέξοδο».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και όλες οι Ενώσεις ενεργοποιούν τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, με προτάσεις των συνελεύσεων, ως τη μόνη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία, επισημαίνεται.
«Τέρμα στα επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των συναδέλφων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Μήνυση της ΕΣΗΕΑ κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ για τους απλήρωτους μισθούς
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Μήνυση της ΕΣΗΕΑ κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ για τους απλήρωτους μισθούς Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top