Trending

Σε πλειστηριασμό το ελικόπτερο ελληνικού κολοσσού

Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, τη Μηχανική του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital, το ελικόπτερο Agusta A109 Power Elite που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις του Προέδρου βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Διαθέτει 1.492 ώρες πτήσεις και βγαίνει "στο σφυρί" για οφειλή της τάξης των 148 χιλιάδων ευρώ με επισπεύδοντες εταιρεία παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης αεροσκαφών και μία ανώνυμη εταιρεία.

Το, 1,6 τόνων, αεροσκάφος που είναι μη-αξιόπλοο, σύμφωνα με πηγές της αεροπορικής αγοράς, έχει εκτιμηθεί προς 1,5 εκατ. ευρώ, με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο Capital.gr από την Μηχανική, η προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου εκποίηση θα ανακοπεί, καθώς προωθείται η εξωδικαστική πώληση του ελικοπτέρου με στόχο τον συμβιβασμό των εμπλεκόμενων πλευρών. 


Την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε ο πλειστηριασμός του παγίου στοιχείου της Μηχανική ήταν τον Ιανουάριο οπότε οι συμβολαιογράφοι βρίσκονταν σε απεργία διαρκείας. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη