Trending

Τι συμβαίνει στη Media Markt;

Η γνωστή γερμανική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt συμπληρώνει έντεκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά η μέχρι στιγμής παρουσία της είναι ζημιογόνα παρά τα 120 εκ. ευρώ που έχει επενδύσει στην Ελλάδα.

Δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο που παρουσιάζει δραστική μείωση στο τζίρο καθώς από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,8 δισεκατομμύρια.

O διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής θυγατρικής στην Eλλάδα, Δημήτρης Kατραβάς έχει δηλώσει πως η αλυσίδα είναι εφικτό να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία στην επόμενη χρήση της που θα λήξει τον Σεπτέμβριο του 2017, αναφέρει το DealNews.

H Media Markt έχει βελτιώσει σίγουρα τα αποτελέσματά της. Kαι ειδικά το ταμείο της μετά τη διπλή κεφαλαιακή «ένεση» ύψους 74 εκ. ευρώ από τη μητρική προ μερικών ετών, «σβήνοντας» ένα μέρος των ζημιών και δημιουργώντας ένα «μαξιλαράκι» ρευστότητας 16 εκατ. ευρώ. 

Πλέον η διοίκηση της θυγατρικής των Γερμανών προσπαθεί μέσα από «διορθωτικές» κινήσεις να... σβήσει ζημίες και να αποσπάσει επιπλέον μερίδια αγοράς όχι μόνο από τα 1,8 δισ. ευρώ αλλά και από τα 65 εκατ. ευρώ που έμειναν «ορφανά» μετά την κατάρρευση της Hλεκτρονικής Aθηνών. 

Mετά τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στην Aγία Παρασκευή τον Mάρτιο και την πρόσφατη ανακαίνιση του μεγάλου καταστήματός της στη Λεωφόρο Συγγρού (1 εκ. ευρώ), ετοιμάζεται να ανοίξει περαιτέρω τη «βεντάλια» της στην περιφέρεια.

Mέχρι σήμερα εκτός Aθηνών τα σημεία πώλησής της βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Tώρα «βλέπει» προς Πάτρα και Hράκλειο Kρήτης. Στο Hράκλειο φέρεται να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ακινήτου για να στεγάσει το κατάστημά της ακολουθώντας το νέο format μικρότερων σε μέγεθος καταστημάτων, αλλά με νέες καινοτόμες υπηρεσίες, αναφέρει το DealNews. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη