Trending

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Με την εκλογή Τραμπ η κατάσταση για την Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος στο Crashonline ανέφερε τα εξής για την εκλογή Ντ.Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ:

"Οι επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ εκτιμήθηκαν από τον ίδιο, πριν μερικές βδομάδες, ότι ισοδυναμούν με το πενταπλάσιο του BREXIT. Αν αυτό αληθεύει, τότε η κατάσταση για την Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε παρέμβει σε διάφορες περιπτώσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές και είχε βοηθήσει, αφανώς αλλά αποτελεσματικά, τη χώρα μας να αποφύγει ακόμη χειρότερες οικονομικές εξελίξεις, ενώ μια κυβέρνηση Τραμπ είναι πιθανό να αδιαφορήσει.

Το χειρότερο είναι ότι η εμπορική πολιτική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης θα κινηθεί σε μια περισσότερο «προστατευτική» (για την εγχώρια παραγωγή των ΗΠΑ) κατεύθυνση, με αποτέλεσμα μείωση των αμερικανικών εισαγωγών και άρα εξαγωγή ύφεσης και ανεργίας στον υπόλοιπο κόσμο. Εξάλλου και οι εξαγγελίες του για τη φορολογική πολιτική και για τις δημόσιες δαπάνες δημιουργούν ανησυχίες για τη δημοσιονομική σταθερότητα των ΗΠΑ, κάτι που αν επαληθευθεί θα αποτελέσει βόμβα πολλών μεγατόνων στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ελλάδα θα υποστεί τους κλυδωνισμούς με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, αφού η προοπτική εξόδου της χώρας στις αγορές το 2018, με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, ενδέχεται να καταστεί δυσχερέστερη λόγω επιδείνωσης του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος.

Γι’ αυτό και απαιτείται τώρα περισσότερο από πότε να πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης και να προσέλθουν οι πολιτικές δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» σε ουσιαστικό διάλογο, με αντικείμενο μια εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη. Κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία." Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη