Trending

Eurogroup: "Μα θα πάμε σε εκλογές" - "Να πάτε"

Το τελευταίο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακό όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Η Κυβέρνηση προσέβλεπε σε ελάφρυνση των μέτρων και θετικά μηνύματα και τελικά εισέπραξε νέα μέτρα και φόρους.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε ήταν η εξής στιχομυθία. «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτή τη δραματική προειδοποίηση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έθεσε στους ομολόγους του στην Ευρωζώνη ένα ξεκάθαρο δίλημμα.

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» (!), ήταν η αντίδραση που εισέπραξε, όπως συνοψίζουν στο «Βήμα» πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΠΕ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα συμφωνία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!», σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη