Trending

Johnson & Johnson Ελλάδος: Στο εδώλιο 24 κατηγορούμενοι για "χρυσές" δουλειές

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Johnson & Johnson δεν άφησε ανεπηρρέαστες και τις "χρυσές" δουλειές της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dealnews, η προ ημερών επ αόριστον αναβολή της δίκης για υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικού υλικού/εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία και φερόμενες μίζες 11,6 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και υπαλλήλους, λόγω παρατυπιών (μη έγκυρη κλήση αλλοδαπών κατηγορουμένων) παρομοιάσθηκε με το «φιάσκο Siemens».

Στην ελληνική αγορά, η Johnson & Johnson βρίσκεται από το 1975 και κατάφερε με την πάροδο του χρόνου να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα από τους δυο κλάδους της, ιατρικό (χειρουργικά εργαλεία/προϊόντα, μηχανήματα, ορθοπεδικά κ.α.) και καταναλωτικό (προϊόντα υγιεινής, καλλυντικά για ενήλικες, παιδιά, βρέφη κ.α.).

Στο συγκεκριμένο timing, δεν θεωρείται τυχαία η στροφή που κάνει σε επίπεδο μητρικού ομίλου στον κλάδο του φαρμάκου, με τις επαφές της για την εξαγορά της ελβετικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Actelion (αξίας 17 δισ. $), μετά το deal του Σεπτέμβρη για την Abbott Laboratories (αντί 4,33 δισ. $).

Mετά τις διεθνείς διαστάσεις που έλαβε το σκάνδαλο των δωροδοκιών στην Eυρώπη, επιβλήθηκε στην Johnson & Johnson πρόστιμο 75 εκατ.$ από τις αμερικανικές αρχές, ενώ, στην Eλλάδα, η DePuy (θυγατρική της Johnson & Johnson) φέρεται να δημιούργησε ανυπολόγιστη ζημιά στο δημόσιο (2000-2006), από τις υπερκοστολογήσεις (έως 35%) που οδήγησαν  στο εδώλιο 24 κατηγορούμενους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη