Trending

Μειώσεις 25% στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών

Σε κίνδυνο τίθενται εκ νέου οι συντάξιμες αποδοχές ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων, οι περισσότεροι εκ των οποίων επιβαρύνονται με πολύ υψηλές έως και εξοντωτικές εισφορές σε χαλεπούς καιρούς.

Κι αυτό διότι οι συντάξιμες αποδοχές τους στο εξής θα υπολογίζονται με βάση την μετατροπή των εισφορών που έχουν καταβληθεί σε θεωρητικές αποδοχές. Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι στο παρελθόν κατέβαλλαν χαμηλές εισφορές (δικηγόροι, γιατροί, αυτοκινητιστές, έμποροι κ.ά.). Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τα έτη ασφάλισης, τους κοινούς για όλους συντελεστές αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές από το 2002 και μετά, οδηγεί σε μειωμένο έως 25% ανταποδοτικό ποσό σύνταξης.

Είναι αλήθεια πως ο ασφαλιστικός βίος των ελεύθερων επαγγελματιών έχει υποστεί «καθίζηση», καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι (250.000 στον ΟΑΕΕ) κήρυξαν στάση πληρωμών, χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες κατέβηκαν μία - δύο κατηγορίες για να ελαφρύνουν την επιβάρυνσή τους τα χρόνια της κρίσης, ενώ περίπου 100.000 έκλεισαν εσπευσμένα τα βιβλία τους για να αποφύγουν τις νέες εξοντωτικές εισφορές, αναφέρει η DealNews. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη