Trending

Ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ

Ξεκινά αύριο 2/2 η αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ σε πρώτη φάση 800.000 ειδοποιητηρίων με αποδέκτες, κυρίως, τους ασφαλισμένους σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Ο επιδιωκόμενος στόχος, σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέσα στο τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό του 2017, ενώ προβλέπονται αυξημένα έσοδα από εισφορές ύψους 1,371 δισ. ευρώ, τα 49 εκατ. ευρώ θα προέλθουν ως έσοδα από τις αλλαγές του τρόπου υπολογισμού των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 92,7 εκατ. ευρώ προϋπολογίζονται ως πρόσθετα έσοδα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών στους αγρότες. 

Επίσης, το Δημόσιο θα καταβάλει ως εργοδότης 311 εκατ. ευρώ για τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. Η αύξηση των εσόδων είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του νεοσύστατου ΕΦΚΑ, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1/1/2017 έχοντας κληρονομήσει ένα σύνολο οφειλών στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 ύψους 17,5 δισ. ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) απ’ όλα τα ταμεία τα οποία ενσωματώθηκαν στη λειτουργία του. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη