Trending

"Η πόλη της σιωπής": Η ψυχή είναι η βάση της καλής λειτουργίας

Γράφει η Marie L.

Η Άντζελα Ισμαήλου μιλάει για τη σκηνοθετική της απόπειρα, για μια ταινία που διαδραματίζεται στην Πάτμο, την "πόλη της σιωπής".

Σε αυτό το ήσυχο νησί βρίσκονται οι ήρωες της ταινίας για να ακούσουν τη φωνή τους. Η Δάφνη είναι η ηρωίδα. Ο άνθρωπος στην εποχή μας ζει για το σύστημα.Αυτό το σκέφτεται η Άντζελα Ισμαήλου.

Στην ταινία της  ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τη φύση.Ο ψυχικός κόσμος του πρέπει να δουλεύει σωστά. Δημιουργία της είναι και το ντοκυμαντέρ Great Directors. Eίναι εντυπωσιακό. Διάσημοι σκηνοθέτες λένε γιατί δούλεψαν στον κινηματογράφο.

Το ντοκυμαντέρ το διάλεξαν και στο Φεστιβάλ Βενετίας.Η πόλη στην Πάτμο επιτρέπει να καταλαβαίνει ο ένας άνθρωπος τον άλλον.

Πρωταγωνιστούν δύο Βρετανοί, ένας ιερέας, ένας ξένος ζωγράφος και ένας ξένος ηθοποιός. Το θέμα είναι τα ερωτήματα που έχουμε όλοι. Προσπαθούμε να βρούμε άκρη για το σύμπαν, τα θεία και τα προσωπικά μας προβλήματα.

Η σκηνοθέτρια ζει λίγο σαν τη Δάφνη. Ακόμα, δημιουργεί αλλά δεν αντιγράφει τον εαυτό της. Κάτι την εμπόδιζε να προχωρήσει. Το σύστημα την απορροφάει και εκείνη του επιτίθεται.

Σπούδασε στην Αθήνα και μετά στο Κολούμπια της Αμερικής.Τη μάγευε ο κινηματογράφος. Είναι πολύ όμορφη και παίζει το ρόλο της Δάφνης. Την προέτρεψε ο διευθυντής παραγωγής.
Τους γνώρισε ο Μπερνάρτο Μπερτλούτσι. Του άρεσε πολύ το έργο της Άντζελας. Την έπεισε ο Πιέρ Ρισάν να παίξει. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη