Trending

5ο ΕΑΡ Forum - “EAP & ROI: Proven Workplace Outcomes” στην Αθήνα

Πώς μπορούν οι σύγχρονοι οργανισμοί μέσα από την επένδυση στην υποστήριξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα – ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικοοικονομικής αβεβαιότητας και συνεχών αναδιαρθρώσεων – να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, να επιτύχουν μια αποτελεσματικότερη διαχείριση λειτουργικών κινδύνων και να συμβάλλουν έτσι στη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και περαιτέρω εξέλιξή τους; Τα παραπάνω και άλλα θέματα θα αποτελέσουν το αντικείμενο του 5ου EAP Forum, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. 

Το 5o ΕΑΡ Forum θα εστιάσει στη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην υλοποίηση των ΕΑΡ (Employee Assistance Programs) προγραμμάτων στον εργασιακό χώρο με μετρήσιμα ποιοτικά αλλά κυρίως οικονομικά θετικά αποτελέσματα σε δείκτες απόδοσης όπως ενίσχυση της υγείας και ευεξίας, αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των στελεχών. 

Δύο αναγνωρισμένοι διεθνώς κεντρικοί ομιλητές, ο Lou A. Servizio και ο Mark Attridge, θα μοιραστούν σε ένα διαδραστικό επίπεδο με τους συμμετέχοντες την τεράστια διεθνή εμπειρία τους, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές από όλο τον κόσμο αλλά και την Ευρώπη και θα αναλύσουν επιτυχημένο case study και ανάλυση R.O.I. από την υλοποίηση του ΕΑΡ προγράμματος το 2016 σε έναν από τους μεγαλύτερους  οργανισμούς  του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. 

Στο forum θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα συνολικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του P.R.I.W.A. (Psychosocial Risks & Impacts in the Workplace Assessment) στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο μέτρησης των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους στον εργασιακό χώρο που ανέπτυξε η εταιρεία Hellas EAP, που διοργανώνει το forum, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το εργαλείο έχει εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών σε μεγάλο δείγμα εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα συνολικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο forum από τον επ. Καθηγητή Γνωστικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πέτρο Ρούσσο.

To forum θα κλείσει με συζήτηση πάνελ την οποία θα συντονίσει η έμπειρη σύμβουλος HRM, πιστοποιημένη coach & mentor και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στον εργασιακό χώρο, Μαίρη Γεωργιάδου. Κατά τη διάρκεια του πάνελ η CEO και ιδρύτρια της Hellas EAP, Αναστασία Π. Rush, ο εκ των κεντρικών ομιλητών, Lou A. Servizio (εμπνευστής και εκτελεστικός διευθυντής του Wellcast ROI & Product Innovation), η διευθύντρια του τομέα ανθρώπινου δυναμικού του  ΣΕΒ, Ρένα Μπαρδάνη,  η ανώτερη γενική διευθύντρια του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς, Ευτυχία Κασελάκη, η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Celestyal Cruises, Tallen Tchalikian και η υπεύθυνη τομέα υποστήριξης συνεργατών της Lidl Hellas, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, θα αναλύσουν σύγχρονες ανθρωποκεντρικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και θα παρουσιάσουν επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής προγραμμάτων υποστήριξης και ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου με σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα σε ατομικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο. 

Το forum απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων ανώτερων στελεχών: γενικούς διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού, ευρύτερου δημόσιου και δημόσιου τομέα, διευθυντικά στελέχη διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικών τμημάτων και τμημάτων παροχών και προμηθειών, στελέχη του τομέα της υγιεινής και ασφάλειας, ακαδημαϊκούς στον τομέα προαγωγής υγείας στον εργασιακό χώρο, επαγγελματίες κοινωνικών και συμπεριφοριστικών επιστημών, κ.α. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη